O-STA

SJ MSS - Vabilo na novinarsko konferenco pred Ključno konferenco mladih 2012

Pozdravljeni!

Vljudno vas vabimo na novinarsko konferenco pred največjim dogodkom mladinskega sektorja letos, Ključno konferenco mladih 2012. Predstavniki medijev vabljeni

v torek, 15. maja 2012 ob 11. uri,

v tiskovno središče MIZKŠ (Masarykova 16).

Na novinarski konferenci bodo prisotni

- mag. Peter Debeljak, direktor Urada RS za mladino,

- dr. Andrej Fištravec, višji svetovalec področja ESS pri Zavodu RS za šolstvo,

- Sara Drašković, vodja projekta ZaVedno mladi in vodja Ključne konference mladih.

Želimo vam predstaviti dogajanje v sklopu Ključne konference, prav tako pa spregovoriti o učinkih, ki so jih triletni projekti ustvarili za mlade in mladinski sektor.

Ključna konferenca mladih, ki bo v četrtek, 17. in petek, 18. maja v Cankarjevem domu v Ljubljani, je zaključna konferenca osmih mladinskih mrež. Na podlagi triletnega dela mrež, bomo na dvodnevni konferenci mladim, mladinskim delavcem, političnim odločevalcem, pedagogom, raziskovalcem, medijem in vsem ostalim zainteresiranim predstavili modele, dobre prakse in ugotovitve, ki bodo koristile mladinskim delavcem tako pri delu znotraj mladinske organizacije kot tudi pri delu z mladimi v drugih institucijah. Vsa svoja spoznanja pa bomo mreže uporabile tudi z namenom spregovoriti o prihodnosti mladinskega sektorja in mladih v Sloveniji. Vsi vključeni v projekte so se ogromno naučili in ugotovili marsikaj, kar želijo deliti z vsemi udeleženimi na Ključni konferenci mladih!

Vse o dogajanju na konferenci ter informacije za medije smo objavili na spletni strani www.konferencamladih.si.

Ker pa želimo mladinske organizacije pokazati kako pomemben del družbe smo, kako smo dobra plat dneva marsikomu, smo že pred časom začeli s senzibilizacijsko kampanjo Naš pogled na svet 2012, ki se bo zaključila z mladinsko tržnico, ki bo v četrtek, 17. maja 2012 od 10. do 18. ure na Kongresnem trgu v Ljubljani.

V kolikor potrebujete še več informacij, smo vam na voljo na pr@mss.si ali 041 362 482 (Sara).

Lep pozdrav!

"Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013,

razvojne prioritete: Razvoj človeških virov in vseživljenskega učenja;

prednostne usmeritve: Izboljšanje kakovosti in učinikovitosti sistema izobraževanja in usposabljanja."