O-STA

19. in 20. maja bo v BTC City Ljubljana potekal že 17. Festival nakupov in zabave

V soboto, 19. maja, in v nedeljo, 20. maja, bo v BTC City Ljubljana potekal že 17. Festival nakupov in zabave, katerega vrhunec družabnega dogajanja bo veliki sobotni koncert skupine Colonia. Ob bogatem zabavnem programu organizatorji za obiskovalce pripravljajo tudi številne popuste in posebne ponudbe.

Tudi tokratni Festival nakupov in zabave bo spremljal bogat in zanimiv program z dogodki, delavnicami, športnimi aktivnostmi in glasbenim programom za vse generacije. Dogajanje bo potekalo na treh lokacijah - osrednje prizorišče bo na trgu med dvorano A in Tržnico BTC, dogajalo pa se bo tudi na Trgu mladih, v spodnji etaži Emporiuma, v dvorani A in v SiTi Teatru.

Na osrednjem prizorišču med dvorano A in Tržnico BTC bo tako v soboto kot v nedeljo zelo živahno, saj bodo obiskovalci lahko sodelovali v nagradni igri Kolo sreče, obiskali jih bodo košarkarji Union Olimpije, potekala bo velika modna revija BTC City, nastopil bo stand-up komik Klemen Mauhler... V soboto, 19. maja, bo na sporedu veliki večerni koncert, na katerem bo nastopila skupina Colonia, v nedeljo pa bo potekala predstavitev Bohinjskih dobrot in sirov ter domače glasbe.

Na Trgu mladih bo vse posvečeno športu. Tako bo v soboto tam potekal turnir v odbojki na mivki, pa tudi SKB Olimpijski izziv.

V spodnji etaži Emporiuma bo v okviru prireditve OTROŠKI FEST odlično poskrbljeno za najmlajše obiskovalce, saj organizatorji zanje tako v soboto kot v nedeljo pripravljajo različne dogodke, sladke nagradne igre, ustvarjalne delavnice in plesne urice, potekalo bo druženje z Beti in Cejem, pa tudi otroška zabava s klovnom Žaretom.

V SiTi Teatru si bodo lahko obiskovalci v soboto zvečer ogledali predstavo Fotr, v nedeljo popoldan pa Otroške zvezdice.

Delovni čas trgovin bo v soboto, 19. maja, od 9. do 21. ure, v nedeljo pa bodo trgovine odprte od 9. do 15. ure.

V BTC City bosta sicer v prihodnjem mesecu potekala še dva pomembna velika dogodka. Tako bo v soboto, 26. maja, v sodelovanju s podjetji Interseroh, BTC in Dana ter društvom Never Give Up potekala okoljsko - humanitarna akcija Podari pokrovček, katere moto je "Majhen pokrovček za veliko pomoč". Tega dne bomo na parkirišču med Dvorano A in Kristalno palačo na površini 600 m2 sestavili v svetovnem merilu enega največjih mozaikov iz odpadnih plastičnih pokrovčkov pijač, jogurtov, mleka itd. Celoten izkupiček od zbranih pokrovčkov, prodanih srečk na srečelovu ter prodane panoramske fotografije mozaika najboljšemu ponudniku bomo prek društva Never Give Up namenili trem, pomoči potrebnim: triletnemu Lovru z motnjami v razvoju, šestletni Maši, ki je zaradi posledic hude oblike bolezni streptokoknega meningitisa - meningoencefalitisa, ki ga je prebolela pri štirih tednih starosti, popolnoma odvisna od svojih najbližjih, ter 35-letnemu Dušanu, ki je pred 11. leti zaradi stika z visoko napetostjo postal 100-odstotni invalid.

Med 8. in 10. junijem pa bo v BTC City potekala tudi tradicionalna in največja kolesarska prireditev v Sloveniji - Maraton Franja BTC CITY. Letošnja prireditev bo prvič potekala tri dni, najpomembnejša novost pa je vožnja na čas, v kateri se bodo hkrati z rekreativnimi kolesarji pomerili tudi naši najboljši kolesarji v vseh starostnih kategorijah.

Dodatne informacije:

BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi; tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si