O-STA

Zotkini mladinski raziskovalni tabori in ustvarjalne poletne šole

V Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) vsako leto organiziramo mladinske raziskovalne tabore in ustvarjalne poletne šole, ki so namenjene vsem mladim, ki hočejo več, kot jim ponujajo šolske klopi, tistim, ki so bili na šolskih tekmovanjih iz znanja med boljšimi, ter tistim, ki so se tudi že dokazali na področju raziskovalnega dela. Na poletnih aktivnostih udeleženci ne počivajo, saj so dnevi zapolnjeni z ustvarjalnimi in raziskovalnimi dejavnostmi. V družbi sovrstnikov se tako spoznavajo z novimi temami, raziskujejo okolico ali pa ustvarjajo končni izdelek.

Tudi za letošnje poletne počitnice pripravljamo številne raziskovalne in ustvarjalne vsebine, s katerimi bodo mladi lahko koristno zapolnili svoje počitniške dni. Mladi bodo lahko raziskovali kobilice ali se ponoči podali na lov za metulji. Sestavili bodo lahko svojega robotka, zmodelirali letalo ali pa izdelali novo aplikacijo za svoj telefon. Izvedli bodo lahko kemijske poskuse, za katere v šoli zmanjka časa, nadgradili svoje računalniško znanje ali pa celo izdelali avtomatsko vremensko postajo.

Letos smo na državni ravni pripravili štirinajst mladinskih raziskovalnih taborov in ustvarjalnih poletni šol. Prijave na tabore so odprte do 12. junija 2012 oz. do zapolnitve prostih mest, več informacij pa čaka na vas na http://tabori.zotks.si. V primeru dodatnih vprašanj pa nam pišite na tabori@zotks.si ali nas pokličite na 01 25 13 727 in z veseljem vam bomo odgovorili.

Na fotografiji: udeleženci Biološkega mladinskega raziskovalnega tabora (skupina HROŠČI) med delom. Foto: Alja Pirnat.