O-STA

Storitev Komunikator tudi za mobilnike Android in iPhone

Ljubljana, 4. junija - Mobitelova storitev Komunikator je sedaj na voljo z novo aplikacijo za uporabo na pametnih telefonih Android in iPhone. Storitev uporabnikom med gostovanjem v tujini prek internetne povezave omogoča cenejše pogovore ter pošiljanje sporočil SMS in MMS, skupaj z brezplačnimi dohodnimi klici. Prednosti Komunikatorja lahko sicer uporabniki izkoristijo tudi prek stacionarnih VoIP-telefonov in računalnikov.

Telekom Slovenije predstavlja lastno aplikacijo za uporabo Mobitelove storitve Komunikator, ki je na voljo za uporabo na pametnih telefonih Android in iPhone. Storitev je namenjena uporabnikom, ki veliko gostujejo v tujini, saj se klici in sporočila SMS oz. MMS v mednarodnem prometu s Komunikatorjem obračunajo enako kot storitve v Mobitelovem omrežju, dohodni klici so brezplačni, uporabniku pa so pri tem na voljo številke njegovega imenika z mobilnega telefona. Cena spletnega dostopa je odvisna od internetnega ponudnika, katerega omrežje uporabljajo, vendar je ta velikokrat na voljo brezplačno.

Aplikacija Komunikator je preprosta za uporabo, uporabniki pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android ali iPhone pa jo najdejo na portalu Google Play (za mobilnike Android) oz. App Store (za naprave iPhone). Po namestitvi aplikacije se je treba povezati v internet, pri čemer je priporočljiva povezava prek omrežja Wi-Fi.

Ob prvem zagonu aplikacije uporabnik vnese uporabniško ime (to je njegova mobilna telefonska številka v obliki 38641700700) in geslo (enako, kot ga uporablja za dostop do portala Moj mobitel), hkrati pa izbere, ali želi za povezavo z internetom uporabljati dostop Wi-Fi ali tudi mobilno omrežje 3 G. Slednje je pomembno predvsem med gostovanjem v tujini, saj si lahko uporabnik z uporabo mobilnega omrežja 3 G nehote poveča stroške uporabe mobilnih storitev. Po uspešni prijavi se na zaslonu pojavi okno za klicanje s številčnico, tako da lahko uporabnik želeno telefonsko številko vnese ročno, sicer pa jo lahko izbere iz imenika ter spremlja zgodovino klicev in sporočil SMS.

Storitev Komunikator deluje na mobitelu, ki podpira brezžično omrežje Wi-Fi, na računalniku, na katerem je nameščen program Komunikator, ter na stacionarnem telefonu, ki podpira IP-povezavo. Uporabnikom je na voljo kot dodatna storitev k obstoječemu naročniškemu razmerju Mobitel.

Več informacij o ponudbi Mobitel je na voljo na www.mobitel.si.