O-STA

Prihaja drugi poletni kamp - polet(je) z managementom!

Fakulteta za management Univerze na Primorskem ob koncu šolskega leta organizira drugi poletni kamp managementa na Obali, namenjen dijakom ter učencem, ki jih zanimajo temeljne zakonitosti managementa. Udeleženci bodo lahko pridobili neprecenljive izkušnje, nova prijateljstva in prijetno izkoriščen čas pred težko pričakovanimi poletnimi počitnicami. Spoprijeli pa se bodo tudi s posebnim poslovnim izzivom, najboljše pa čaka mamljiva nagrada - panoramski polet z letalom nad slovensko Istro. Udeležba na kampu je brezplačna.

Udeleženci bodo deležni interaktivne izvedbe programa in zanimivim ter aktualnim vsebinam iz poslovnega sveta. Seznanili se bodo z lastnostmi dobrega managerja, ki ima priložnost za kreativno razmišljanje in inovativnost, reševanje problemov in delo z ljudmi. Z drugo besedo, dober manager mora znati učinkovito usklajevati naloge in aktivnosti za doseganje ciljev na katerem koli področju - v podjetju, družini, skupini ali športni ekipi. Hkrati je to tudi super priložnost za pridobitev neprecenljivih izkušenj, za druženje s sovrstniki, za prijetno izkoriščen čas pred težko pričakovanimi poletnimi počitnicami.

Sodelovali bodo strokovnjaki z različnih področij: Matevž Malej, Tina Bratkovič Kregar, dr. Danijel Bratina in dr. Klemen Kavčič. Kamp bo potekal od 18. do 22. junija 2012, od 10. do 13. ure, in je namenjen vsem, tistim, ki jih management zanima kot del splošne izobrazbe ali kot bodoči poklic. Ne glede na to, bodo vsi skupaj deležni različnih tematskih vsebin:

· Finančna pismenost - pot v finančno svobodo, ponedeljek, 18. junij: Denar lahko zaslužimo na več načinov: spoznajte jih, poigrajte se v svetu finančne matematike in skozi igro najdite pot do svoje finančne svobode!

· Ko bom velik, bom podjetnik, torek, 19. junij: Podjetništvo zaznamujejo navdih, znanje in drznost; podjetništvo krasi odgovornost, etičnost in poštenost; podjetniki so družabni in se radi mrežijo, podjetništvo je način življenja!

· Od ideje do milijona, sreda, 20. junij: Imate super idejo? Kaj zdaj? Zakaj sploh obstajajo podjetja? Spoznajte, kako delujemo potrošniki pri nakupnem procesu, zakaj kupujemo določene izdelke ter kako razvijemo izdelek od izvirne ideje do uspešne komercializacije na trgu.

· Vodenje v kriznih razmerah - nesreča poslovnega letala, četrtek, 21. junij: Sredi februarskega dopoldneva goreče letalo zasilno pristane v puščavskem delu osrednje Avstralije. Majhno dvomotorno letalo je docela zgorelo, ostalo je le nosilno ogrodje. Potniki so jo čudežno odnesli brez poškodb. Pa vendar ... kaj zdaj? Soočili se boste z izvirnim problemom in s pomočjo modela managerskega odločanja pripravili strategijo reševanja.

· Obisk podjetja, petek, 22. junij.

Hkrati pa je to tudi izziv za dijake, ki jim bo predstavljen poslovni izziv, najboljše pa čaka mamljiva nagrada - panoramski polet s štirisedežnim letalom Cessna 172 nad slovensko Istro.

Termin kampa sovpada s tednom, ko imajo na srednjih šolah čas za obvezne izbirne vsebine. In udeležba na poletnem kampu je lahko del opravljenih izbirnih vsebin. Lahko se udeležijo vseh ali posameznih delavnic.

Prijave zbirajo do 11. junija na alumni@fm-kp.si, podrobnejši program je objavljen na http://www.fm-kp.si/si/novice/969.

Dejan Šraml

Odnosi z javnostmi ǀ PR Consultant

Univerza na Primorskem ǀ University of Primorska

Fakulteta za management ǀ Faculty of Management
Cankarjeva 5, p.p. 345 ǀ SI-6104 Koper ǀ Slovenija

Tel.: 00386 (0)5 610 20 16 ǀ Fax: 00386 (0)5 610 20 15

dejan.sraml@fm-kp.si ǀ www.fm-kp.si

Facebook FM ǀ Twitter FM ǀ YouTube FM

Novice FM ǀ Glasilo Magnet