O-STA

Vabilo na tiskovno konferenco gledališke predstave "Splendid"

11. junij 2012

Zavod Imaginarni v sodelovanju z zavodom MARIBOR 2012 - Evropsko prestolnico kulture v nedeljo, 17. junija 2012, pripravlja premierno uprizoritev gledališke predstave "Splendid", ki je nastala na podlagi dramskega besedila Jeana Geneta, v režiji Primoža Ekarta.

Ob tej priložnosti vas vabimo na tiskovno konferenco, ki bo v sredo, 13. junija 2012, ob 13. uri v podzemni garaži hotela Orel v Mariboru (Volkmerjev prehod 7).

Dramska uprizoritev z elementi kriminalke se usmeri v subtilno razgaljanje razmerij med lopovi, postopnim razpadom bande in breizhodnostjo njihovega položaja ter slika široko paleto človeških stisk in problematizira družbene vloge in etikete. Uveljavljenemu gledališkemu in televizijskemu igralcu Primožu Ekartu, ki je tokrat prevzel režijsko vlogo, se bodo na odru pridružili igralci Gregor Gruden, Damir Avdić, Gašper Jarni, Vid Klemenc, Žiga Saksida, Jernej Čampelj in Gregor Zorc.

Jean Genet
Hotel Splendid

Prevajalec: Aleš Berger
Režiser: Primož Ekart
Dramaturginja: Simona Hamer
Lektorica: Maja Cerar
Kostumografka: Meta Sever
Avtor glasbe: Silence
Oblikovalec luči: Tomaž Bezjak
Tehnični vodja: Darko Štandeker
Fotografija: Peter Uhan

Igrajo: Gregor Gruden, Gregor Zorc, Jernej Čampelj, Žiga Saksida, Gašper Jarni, Damir Avdić, Vid Klemenc
Glas po radiu: Primož Vitez

Producent: Zavod Imaginarni
Izvršni producent: Matija Šturm
Koproducent: Javni zavod Maribor 2012

Dodatni materiali in informacije na elektronskem naslovu matija@zvviks.net ali telefonski številki 031 632 162 (Matija Šturm).