O-STA

MARIBOR 2012: začetek streetfood festivala SladoLent in Art Kamp

Streetfood - SladoLent

Na letošnjem street food festivalu SladoLent, ki se začne 22. junija 2012 in bo tokrat kar 16-dnevni, se bodo predstavili najboljši slovenski chefi, z novimi, inovativnimi jedmi ulične prehrane. Če je lanski SladoLent v treh dneh s šestimi vrhunskimi slovenskimi chefi načel mit o "vedno in povsod samo čevapčiči", ga bo letošnji v šestnajstih dneh s skupaj 27 chefi dokončno razbil in Lent spremenil v promenado slovenske avtorske kuhinje! Vabilu k sodelovanju so se odzvali tako rekoč vsi chefi najboljših slovenskih gostiln in restavracij. Vrhunski slovenski chefi, ki uspešno nastopajo na največjih kulinaričnih srečanjih in prireditvah po svetu, se bodo tokrat predstavili tudi domačim jedcem. Vrhunska slovenska kuhinja bo promenadni Lent spremenila v promenado slovenskih chefov. Več informacij je v priloženem sporočilu za medije ...

Začetek Art kampa

V petek, 22. junija, pa se bodo na stežaj odprla tudi 'vrata' Art Kampa - od 22. junija pa vse do 7. julija bo v Mestnem parku v Mariboru. Že prvi dan bo postregel z zanimivimi prireditvami. Kaj vse se bo dogajalo, najdete na tej povezavi ...

Zavrtimo skupaj!

###

Promenada slovenskih chefov

SladoLent 2012 - street food festival od 22. junija do 7. julija - na Festivalu Lent v Mariboru, v okviru Maribor 2012

Vsako leto se med Festivalom Lent mariborsko dravsko nabrežje spremeni za šestnajst dni v največjo multikulturno promenado v Sloveniji. Letos bo Lent tudi največja kulinarična promenada! Na street food festivalu SladoLent, v sklopu Festivala Lent in Prestolnice okusov, kulinaričnega programa Maribor 2012, se bodo predstavili najboljši slovenski chefi, z novimi, inovativnimi jedmi ulične prehrane.

Če je lanski SladoLent v treh dneh s šestimi vrhunskimi slovenskimi chefi načel mit o "vedno in povsod samo čevapčiči", ga bo letošnji v šestnajstih dneh s skupaj 27 chefi dokončno razbil in Lent spremenil v promenado slovenske avtorske kuhinje!

Vabilu so se odzvali tako rekoč vsi chefi najboljših slovenskih gostiln in restavracij. Vrhunski slovenski chefi, ki uspešno nastopajo na največjih kulinaričnih srečanjih in prireditvah po svetu, se bodo tokrat predstavili tudi domačim jedcem. Vrhunska slovenska kuhinja bo promenadni Lent spremenila v promenado slovenskih chefov. V Maribor prihajajo mednarodno znani in priznani chefi Tomaž Kavčič, Ana Roš, Janez Bratovž, Andrej Kuhar, blejski kuharski "tenorji" Igor Jagodic, Uroš Štefelin, Bine Volčič, regionalni prvaki Tanja in Damir Pintarič, Jure Tomič, Marko Pavčnik, Ksenija Mahorčič, Miriam Novak, Tomaž Bolka, Gašper Čarman, mladi rod David Vračko, Borut Jovan, Damjan Fink, Uroš Fakuč, Luka Jezeršek in drugi.

Najboljšim slovenskim chefom se bodo pridružili tudi najboljši chefi evropske prestolnice kulture 2012, skupaj s študenti mariborske višje strokovne šole za gostinstvo in turizem.

Vsak večer se bodo na dravski promenadi predstavili po trije vrhunski kuharji, s svojimi novimi, inovativnimi in okusnimi jedmi, pripravljenimi za SladoLent in ulično prehrano (street food). Kulinarični show s pokušino vseh predstavljenih jedi in spremljavo vrhunskih štajerskih vin se bo začel vsak večer ob 19. uri in bo trajal do 23. ure. Vstopnine ni, cena posamezne jedi pa bo le 3,50 evra.

Lanska premierna izvedba SladoLenta na mariborskem Lentu je v treh dneh ponudila devet kulinaričnih predstav s šestimi vrhunskimi slovenskimi chefi. Zanimanje je preseglo vsa pričakovanja, zato bo SladoLent 2012, prireditev v okviru Prestolnice okusov, programa Maribor 2012 in Festivala Lent trajal vseh 16 dni, iz šotora pa se bo preselil na Lentovo promenado.

Program SladoLenta:

22. junij: Jure Tomič (Ošterija Debeluh), Janez Bratovž (Restavracija JB), Tomaž Bolka (Gostilna Krištof)

23. junij: Jure Tomič (Ošterija Debeluh), Janez Bratovž (Restavracija JB), Tomaž Bolka (Gostilna Krištof)

24. junij: David Vračko (Mak), Robi Žibrat (Hotel Habakuk), Zoran Ristič (Restavracija Betnava)

25. junij: Sebastijan Jurjevec (Rožmarin), Stanko Ramšak (Hotel Arena), Robi Žibrat (Hotel Habakuk)

26. junij: Marko Pavčnik (Pavus - grad Tabor), Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu), Gašper Čarman (Gostilna pri Danilu)

27. junij: Damjan Fink (Gostilna na gradu), Marko Pavčnik (Pavus - grad Tabor), Borut Jovan (Restavracija Prestige)

28. junij: Damjan Fink (Gostilna na ga gradu), Tanja & Damir Pintarič (Gostilna Rajh), Borut Jovan (Restavracija Prestige)

29. junij: Andrej Kuhar (Maxim), Tanja & Damir Pintarič (Gostilna Rajh), Stanko Ramšak (Hotel Arena)

30. junij: Andrej Kuhar (Maxim), Marko Vršič (Restavracija Betnava), Luka Jezeršek (Hiša kulinarike Jezeršek)

1. julij: David Vračko (Mak), Uroš Fakuč (Dam), Davorin Verlič (Novi svet pri Stolnici)

2. julij: Miriam Novak (Domačija Novak), Ana Roš (Hiša Franko), Ksenija Mahorčič (Mahorčič)

3. julij: Miriam Novak (Domačija Novak), Ana Roš (Hiša Franko), Ksenija Mahorčič (Mahorčič)

4. julij: Uroš Štefelin (1906 Bled), Igor Jagodic (Vila Bled), Bine Volčič (Gourmet restavracija Promenada)

5. julij: Marko Herič (Pri Florjanu), Slaviša Amidžić (Panorama v hotelu Draš), Zdenka Lešnik (Gostilna pri Lešniku)

6. julij: Marko Herič (Pri Florjanu), Sebastijan Jurjevec (Rožmarin), Slaviša Amidžić (Panorama v hotelu Draš)

7. julij: Študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem, Maribor