O-STA

Na Vodnem stolpu v Celju bo ta konec tedna v okviru Poletja v Celju, knežjem mestu 2012 nastopil Salonski orkester Lucky & The Pipes

Nastop zasedbe, ki združuje priznane glasbenike celjske regije

Celje, 11. julij 2012, Na Vodnem stolpu v Celju bo ta konec tedna, v petek, 13. julija 2012 ob 20.00 v okviru Poletja v Celju, knežjem mestu 2012 nastopil Salonski orkester Lucky & The Pipes. Na koncertu se bodo instrumentalistom, ki jim dirigira Srečko Cizelj, pridružili še Bernarda Rošer, Urška Pevec, Ženski pevski zbor in gosta večera mezzosopranistka Marina Klinc ter tenorist Franjo Oset. Vstop na koncert je brezplačen. Koncert bo v vsakem vremenu, saj je prizorišče Vodnega stolpa v letošnjem letu pokrito in kot takšno omogoča, da se lahko dogodki na njem odvijajo nemoteno.

Projekt Poletje v Celju, knežjem mestu 2012 je omogočila Mestna občina Celje. Medijska pokrovitelja: Radio Antena Štajerska (ekskluzivni pokrovitelj v radijskem mediju) ter Novi Tednik (ekskluzivni pokrovitelj v tiskanem mediju). Ekskluzivni pokrovitelj v spletnem mediju: Celje. Info ter Kozjansko. Info. Pokrovitelji: Elektro Turnšek, Zavarovalnica Adriatic, Zavarovalnica Triglav, Elektro Celje, Elektro Celje Energija, Banka Celje, Petre šotori - hale - odri d.o.o., Mika Dom d. o.o., Geodetski zavod Celje, EMO Orodjarna d.o.o. Več info na www.celeia.info. K obisku vabi tudi Facebook portal Stari grad Celje kjer lahko obiskovalci zadenejo brezplačno karto za obisk koncertov in predstav na Starem gradu Celje.

Salonski orkester Lucky & The Pipes je bil pred letom dni ustanovljen v okviru Kulturno umetniškega društva Fortuna, ki ima svoj domicil v Laškem. Trenutno je v redni zasedbi enajst instrumentalistov, sopranistki Bernarda Plavec - Rošer in Urška Pevec ter Ženski pevski zbor. Zasedbi se občasno, kot gostje, pridružujejo tudi Alenka Godec, Mia Žnidarič, Franjo Oset in Marina Klinc, ki bosta nastopila tudi na celjskem koncertu. Umetniški vodja zasedbe je Srečko Cizelj, ki je širši javnosti poznan kot dirigent in aranžer za mladinske orkestre in big band zasedbe ter revijske orkestre. Med njegovimi mentorji sta bili tako znani imeni kot Jože Privšek in Bojan Adamič. Orkester, ki združuje priznane glasbenike celjske regije, dobitnike domačih in tujih glasbenih priznanj, redno sodeluje s člani RTV Big - Banda Ljubljana ter s priznanimi slovenskimi in tujimi skladatelji ter aranžerji. Na petkovem nastopu bodo člani zasedbe pričarali nepozabni večer standardnih in modernih serenad ter romanc.

Prilagamo tudi fotomaterial

Na fotografiji člani zasedbe (iz arhiva zasedbe)

Več info: Jerneja Kolar, Referentka za stike z javnostmi, tel.: 03 42 87 941, mobi: 051 681 997, e-pošta:novice.zavodceleia@celje.si, Srečko Cizelj, mobi: 041 47 43 43.