O-STA

Hines je izdal prvo poročilo o trajnostnem delovanju

HOUSTON - (BUSINESS WIRE) - Hines, mednarodno nepremičninsko podjetje, je danes naznanilo objavo svojega prvega poročila o trajnostnem delovanju. Izčrpno poročilo obsega podroben pregled okoljevarstvenega, družbenega in vodstvenega delovanja podjetja Hines. Pregled je bil pripravljen v skladu s pravili Global Reporting Initiative (GRI).

Hines je že dolga leta vodilno podjetje na področju trajnostnega oblikovanja in promocije trajnostnih programov po svetu. Podjetje se povezuje s številnimi ustanovami, da bi s pomočjo odkrivanja najboljših praks in najnaprednejših tehnologij ostalo na čelu gradbenih operacij. Tako sodeluje z ENERGY STAR® in Ameriškim združenjem za zelene stavbe USGBC. Na mednarodni ravni je Hines ustanovitveni član Nemškega združenja za trajnostno gradnjo in Ruskega združenja za zeleno gradnjo, prav tako pa aktivno deluje v združenjih za zelene stavbe Brazilije, Španije, Italije in Indije ter britanskem programu za vrednotenje stavb BREEAM in francoskem programu Haute Qualité Environnementale.

Hines ima od 31. decembra 2011 v lasti 403 certificirane zelene stavbe po svetu, vključno s 177 stavbami v skladu z ENERGY STAR standardom in 189 stavbami v skladu s standardom LEED.

"Trajnostno delovanje je v ospredju politike podjetja že več kot 50 let, sedaj pa so v ta koncept poleg okoljevarstva vključene tudi družbene in vodstvene politike in postopki," je dejal Jeff Hines, predsednik in izvršni direktor podjetja Hines. "Naš trajnostni program se nenehno razvija, naše prvo poročilo o trajnostnem delovanju pa predstavlja naše trenutne pobude na teh področjih in našo dolgoročno zavezanost trajnostnemu razvoju."

"Poročilo je urejeno v skladu s ključnimi področji našega delovanja: investicije, trajnostni razvoj, načrtovanje in upravljanje imetja, skupnosti ter naši zaposleni. Poročilo je namenjeno predvsem delničarjem podjetja Hines po svetu, da bi bolje razumeli organizacijo podjetja Hines, naše pomembnejše dosežke v trajnostnem delovanju in naše cilje za trajen napredek na naši poti naprej," je rekel Gary Holtzer, ki je pri podjetju Hines odgovoren za trajnostno delovanje.

Poročilo podjetja Hines o trajnostnem delovanju si lahko ogledate na: www.hines.com/Sustainability Report

O podjetju Hines

Hines je zasebno nepremičninsko podjetje, ki se ukvarja z nepremičninskimi investicijami, razvijanjem nepremični ter upravljanju s premoženjem po celem svetu. Hines je s predstavništvi v 110 mestih v 18 državah in upravljanim premoženjem v vrednosti približno 22,9 milijard dolarjev ena najbolj spoštovanih nepremičninskih organizacij na svetu. Za več informacij obiščite www.hines.com .

Kontakti

Hines

George Lancaster, 713-966-7676

george.lancaster@hines.com

Vir: Hines

Omogoča: Business Wire

Ta izjava za medije je na voljo na:

http://www.businesswire.com/news/home/20120711006270/en