O-STA

Šest dni sonca, dobre družbe, smeha...

Javni zavod Mladi zmaji, katerega ustanoviteljica je Mestna občina Ljubljana, je v sodelovanju s Športnim društvom Tacen, za mladostnike, ki obiskujejo četrtne mladinske centre, tudi letos organiziral športne počitnice v Savudriji. Letovanje je potekalo v dveh izmenah - prva od 7.7. do 12.7.2012 in druga od 12.7.2012 do 17.7.2012, kjer je skupaj letovalo 22 otrok in mladostnikov.

Počitniški program je bil zelo dinamičen. Letoviščarji so vsak dan sodelovali v različnih športnih aktivnostih (nogomet, odbojka, tenis ipd.), v družabnih igrah, ustvarjalnih delavnicah (izdelovanje razglednic) ter pravljičnih delavnicah, včasih pa so se le greli na sončku, čofotali v morju in se pogovarjali. Ob pomoči učiteljice plesa so se naučili tudi nove koreografije, ki so jo nato zaplesali na večernem programu "Savudrija ima talent", svoje talente pa so lahko pokazali tudi v večernem programu "Minuta do zmage", ki se je tokrat odvil brez Zmaga Batine (o.p.).

Vodnih radosti in smeha ob spoznavanju novih dogodivščin ni primanjkovalo. Mladostniki so raziskovali morsko dno, se naučili skakati na glavo, nekateri so se naučili plavati, spet drugi so le izpopolnjevali svojo tehniko plavanja ali pa so se le urili v "plavanju mrtvaka".

Prva skupina se je na letovanje podala v soboto, 7. 7. 2012 v zgodnjih jutranjih urah, druga pa en teden kasneje. Nihče ni vedeli kaj jih čaka in v kakšne avanture se podajajo, vendar so na koncu priznali, da so se imeli odlično - čakalo jih je dvakrat po je šest dni sonca, dobre družbe, smeha... preprosto uživanja ob vselej budnih pogledih tistih, ki so skrbeli za brezskrbnost otrok in mladih.

**Foto: Iman Hadzhivalcheva