O-STA

Mednarodna lingvistična olimpijada Ljubljana 2012

V Ljubljani bo od 29. julija do 4. avgusta potekala 10. Mednarodna lingvistična olimpijada (www.ioling.org), katere organizator je Zveza za tehnično kulturo Slovenije. Na olimpijadi bo sodelovalo 132 udeležencev (srednješolcev) iz 27 držav z vsega sveta.

Tekmovanje poteka v posamičnem in ekipnem reševanju nalog, ki zajemajo področja teoretične, matematične in uporabne lingvistike. Pri reševanju nalog tekmovalci spoznavajo raznolikost jezikov, ob preizkušanju sposobnosti logičnega razmišljanja.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije, ki je organizator olimpijade, sicer izvaja številna tekmovanja iz znanja, med katerimi so tudi logika, kemija, inovativne tehnologije (računalništvo, multimedije, telekomunikacije ...), državno srečanje mladih raziskovalcev, raziskovalne tabore in poletne šole ipd.

Udeleženci bodo bivali v Dijaškem domu Vič, osrednje tekmovanje ter otvoritev in zaključek pa bodo potekali na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Med posamičnim tekmovanjem (torek, 31. julija) in ekipnim tekmovanjem (četrtek, 2. avgust), si bodo udeleženci ogledali tudi nekatere znamenitosti Slovenije (Bled, Bohinj, Lipica, Škocjanski park).