O-STA

Poletje v Celju Knežjem mestu na vodnem stolpu: mamoutou Dembele & Calling Africa 3. 8. 2012 ob 20.00

KONCERT: MAMOUTOU DEMBELE (BABA MD) & CALLING AFRICA

Mamoutou Dembele aka Baba MD, Beno Soršak, Tamara Povh, Behrang Ajdari,
Petra Hudrap, Karolina Bucka Kustec, Tina Sovič


Zasedbo Calling Africa sestavljajo glasbenice ženske tolkalne skupine Djembabe, iranski basist Behrang Ajdari in odlični slovenski kitarist Beno Soršak. Njihov repertoar sestavljajo avtorske skladbe Tine Sovič, ki navdih zanje črpa v afriškem melosu, afriške tradicionalne melodije v preobleki z avtorskim pristopom, slovanske tradicionalne melodije, ki srečajo Afriko. Glasbeno energijo, ki je pretkana z močno ritmično podlago predvsem malijskega tolkalskega sloga, unikatno dopolnjujejo basovske linije prej v Indiji živečega Behranga Ajdarija in neverjetno subtilni in obenem živ pristop Bena Soršaka na kitari. Mamoutou Dembele z umetniškim imenom Baba MD prihaja iz zahodnoafriškega Malija. Glasbenik multiinstrumentalist (18-strunski n'goni, govoreči boben, buča) predstavlja (igra in poje) lastne skladbe, izhajajoče iz njegove tradicije etničnih skupin Bobo in Mandinka.

Vstop prost. Prireditev bo v vsakem vremenu.

Zavod Celeia Celje

INFORMACIJE NA WWW.CELEIA.INFO ter pri posameznih organizatorjih prireditev.

Poslušajte Radio Antena (ekskluzivni radijski pokrovitelj Poletja v Celju, knežjem mestu 2012), berite Novi Tednik (ekskluzivni pokrovitelj Poletja v Celju, knežjem mestu 2012 v tiskanem mediju), obiščite Celje.Info (pokrovitelj Poletja v Celju, knežjem mestu v spletnem mediju) kjer lahko dobite cenejše ali brezplačne vstopnice za obisk dogodkov na Starem gradu Celje.

Če želite zadeti brezplačno vstopnico za obisk odličnih glasbenih in gledaliških dogodkov obiščite tudi Facebook profil Stari grad Celje.