O-STA

Vabljeni na 56. državno tekmovanje oračev Slovenije

Najboljši slovenski orači se po osmih letih vračajo v Brežice, kjer se bo v petek in soboto, 31. avgusta in 1. septembra 2012, na 56. državnem tekmovanju oračev Slovenije na Vrbini pri Brežicah več kot 40 oračev pomerilo v oranju strnišča in ledine s plugi krajniki in obračalnimi plugi.

V petek, 31. avgusta 2012, bodo že ob 8:30 na Vrbini svoje spretnosti oranja predstavili dijaki srednjih biotehniških šol. Pred slavnostno otvoritvijo tekmovanja, ki bo ob 12:00 na Vrbini, vas ob 9:30 vabimo še v Brežice, kjer bo v večnamenski dvorani Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino (MC Brežice), Gubčeva 10a, potekala okrogla miza z naslovom "Nova finančna perspektiva s poudarkom na kmetijstvu". Ob 13:30 bo na Vrbini potekalo državno tekmovanje v oranju strnišča, ob 14:00 pa si lahko ogledate še predstavitev obdelave tal brez oranja.

Na Vrbino ste vabljeni tudi v soboto, 1. septembra 2012, kjer se bo ob 10:00 začelo državno tekmovanje v oranju ledine, ob 17:00 pa sledi še slavnostni zaključek z razglasitvijo rezultatov. Tekmovanja v oranju bo popestril tudi bogat spremljevalni program, kjer si boste lahko ogledali demonstracije strojev in opreme, stojnice različnih društev ali pa tekmovali v spretnostni vožnji s traktorjem.

Državno tekmovanje oračev organizirajo Zveza za tehnično kulturo Slovenije, HPG d.o.o., Grm Novo mesto - center biotehnike in turizma in KGZS Zavod Novo mesto.