Sporočilo za javnost po novinarski konferenci sklopa Ključi mesta, zaključek projekta Preanimacija, odprtje razstave v paviljonu White noise

SPOROČILO ZA JAVNOST PO NOVINARSKI KONFERENCI SKLOPA KLJUČI MESTA

Danes je v prostorih Vetrinjskega dvora potekala novinarska konferenca programskega sklopa Ključi mesta, na kateri so avtorji oz. koproducenti predstavili vsebino nekaterih prihajajočih projektov v zadnji triadi EPK. Podrobne informacije najdete v priponki.

Z DELAVNICAMI OŽIVLJANJA SE ZAKLJUČUJE PROJEKT PREANIMACIJA

Z delavnicami oživljanja v organizaciji Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, ki bodo 27.9. v dvorani Lukna, se zaključuje širši projekt Preanimacija, s katerim se je Evropska prestolnica kulture vključila tudi na področje zdravstva kot enega ključnih stebrov v življenju mesta in vsakega človeka. Sodelovanje je potekalo z Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor, Zdravstvenim domom Maribor ter mariborsko Univerzo oz. Medicinsko fakulteto. Podrobnosti v priponki.

NAPOVED ODPRTJA RAZSTAVE PRESENETLJIVO IZNAJDLJIVO AVSTRIJSKO OBLIKOVANJE

V paviljonu White noise, na mariborskem Trgu svobode, bo med 27. septembrom in 9. oktobrom, vsak dan med 10.00 in 19.00 uro odprta razstava Presenetljivo iznajdljivo avstrijsko oblikovanje.

Avstrijsko oblikovanje že od začetka tega tisočletja navdihuje nova energija - interakcija med tradicijo, avantgardo, tehnologijo in ročnimi spretnostmi. Ta preplet omogoča Avstriji vodilno vlogo pri postavljanju novih smernic oblikovanja. Skrbna in premišljena raba surovin, proizvodnja, prilagojena potrebam kupcev, ter ohranjanje in izpopolnjevanje starodavnih tehnik so ključni temelji sodobnega oblikovanja. Z avtentičnostjo ter novo miselnostjo obogateno avstrijsko oblikovanje nakazuje novo pot z zares presenetljivo iznajdljivostjo.

V Mariboru se bo tako predstavila široka paleta avstrijskega sodobnega oblikovanja - od industrijskega oblikovanja, oblikovanja notranjih prostorov in pohištva pa vse do mode. Razstavo nadgrajujejo različna stališča v umetnosti, arhitekturi, plesu in videu, ki še bolj izpostavljajo blišč avstrijske kreativne scene.

Otvoritev bo v salzburškem paviljonu White noise, na Trgu svobode v Mariboru, v četrtek, 27. septembra 2012, ob 18.00.

Lep pozdrav,

Duška Žolger