O-STA

Regionalna turistična destinacija Dežela Celjska je svojo ponudbo prvič predstavila na 45. Mednarodnem sejmu turizma v Novem Sadu

Celje, 2. oktober 2012

Regionalna turistična destinacija Dežela Celjska je svojo ponudbo prvič predstavila na 45. Mednarodnem sejmu turizma v Novem Sadu

Ponudniki destinacije so se prejšnji konec tedna predstavljali še na sejmih Sladka Istra, La Donna ter na 12. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki poteka v Cankarjevem domu v Ljubljani

Celje, 2. oktober 2012, Za ponudniki, ki delujejo v okviru Regionalne turistične destinacije Dežela Celjska so zelo dinamični dnevi, saj se je destinacija predstavljala na različnih sejmih tako doma kot v tujini. Tako se je RDO Dežela Celjska od četrtka, 27. septembra do nedelje, 30. septembra 2012 prvič predstavljala na 45. Mednarodnem sejmu turizma v Novem Sadu. Na otvoritvi, ki se je odvijala v četrtek, 27. septembra 2012, je bila med slavnostnimi govorniki tudi mag. Milena Čeko Pungartnik, direktorica Zavoda Celeia Celje, ki od leta 2008 vodi projekt RDO Dežela Celjska, ki združuje kar 21. občin Savinjske regije. Med gosti, ki so se udeležili slavnostne otvoritve, je bilo veliko število uglednih predstavnikov politike in turizma iz Vojvodine in Srbije. Med njimi je bil tudi Nj. Eksc. Franc But, veleposlanik R Slovenije v Srbiji. Na sejmu so se s pestro ponudbo predstavili ponudniki večine subregij, vključenih v destinacijo Dežela Celjska, obiskovalci pa so s posebnim navdušenjem spremljali animacijski program, s katerim so člani destinacije na zanimiv način predstavljali široko paleto turističnih produktov in storitev. V soboto, 29. in v nedeljo, 30. septembra so se ponudniki, vključeni v destinacijo Dežela Celjska predstavili tudi na sejmu Sladka Istra, ki je, zaradi slabih vremenskih razmer, potekal v kar štirih prireditvenih prostorih postavljenih za tržnico v Kopru. Zdravilišča, ki delujejo v okviru RDO Dežela Celjska (Terme Dobrna, Thermana Laško, Rimske Terme, Terme Olimia, Grand hotel Sava in hotel Zagreb Rogaška Slatina in Terme Zreče) pa so se, s svojo zares raznoliko ponudbo zdraviliških in wellness storitev, od 26. do 30. septembra 2012 zelo uspešno predstavila na odlično obiskanem sejmu La Donna, ki je potekal na Dunaju. Gre za največji avstrijski sejem s specializirano ponudbo za ženske (moda, kozmetika, wellness ...). Od ponedeljka, 1. do srede, 3. Oktobra 2012 pa se destinacija predstavlja na 12. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki poteka v Cankarjevem domu v Ljubljani in sicer v organizaciji Zveze društev upokojencev Slovenije, Proeventa d. o. o., Inštituta Hevreka!, ter Zveze za tehnično kulturo Slovenije. V naslednjem tednu se bo destinacija predstavila na sejmu Narava in zdravje, ki bo potekal v Ljubljani.

Regionalna turistična destinacija Dežela Celjska, ki združuje turistično ponudbo 21. občin (Celje, Laško, Dobrna, Vojnik, Štore, Zreče, Slovenske Konjice, Vitanje, Vransko, Braslovče, Tabor, Polzela, Prebold, Žalec, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Kozje, Šentjur, Dobje) se je kot skupna destinacija več kot uspešno predstavila na 45. Mednarodnem sejmu v Novem Sadu. Velik poudarek je bil tudi tokrat usmerjen v predstavitev ponudbe termalnih zdravilišč, ki se nahajajo v destinaciji (Terme Zreče, Terme Dobrna, Rimske terme, Thermana Laško in Grand Hotel Sava ter Hotel Zagreb iz Rogaške Slatine). Seveda pa so obiskovalci dobili vpogled tudi v ostalo bogato ponudbo ponudnikov storitev vključenih v destinacijo Dežela Celjska, s poudarkom na kulinariki in kulturnem turizmu, ki se nahaja v neposredni bližini term. Prav tako je bila predstavljena ponudba mesta Celje, tretjega slovenskega mesta, ki v zadnjih letih postaja prepoznavna turistična destinacija predvsem za kratek odmor. Pri promociji Celja je bil velik poudarek na promociji glavne turistične atrakcije mesta, Starem gradu Celje, ki ga letno obišče cca. 70.000 obiskovalcev. Ponudniki termalnih storitev so za obiskovalce pripravili mikavne nagrade, prav tako je bilo odlično poskrbljeno za bogat spremljevalni program. Bogato ponudbo destinacije so tako obiskovalcem predstavljali predstavniki subregij Osrednje Celjsko (Celje - celovita predstavitev destinacije RDO Dežela Celjska, Laško - predstavitev termalne ponudbe Thermane Laško, degustacija piva Pivovarne Laško, predstavitev zdraviliške in wellness ponudbe Term Dobrna in Rimskih Term), Spodnjesavinjsko ( Občina Tabor - ponudniki gostinskih storitev in namestitvenih kapacitet: Apartmaji pr' Brišn'k, Turistična kmetija Weiss, Kmetija Laznik in Gostinstvo Lisjak s ponudbo ribnika pri Lisjaku; Etnološko društvo "Hmeljarska vas" iz Šempetra: degustacija prest, domačih paštet in žganj iz hmelja), Dravinjsko (Terme Zreče, nastop folklorne skupine Jurij Vodovnik Skomarje, degustacija vin vinske kleti Zlati grič iz Slovenskih Konjic, Turistična kmetija Arbajter), Obsotelje & Kozjansko (TIC Šentjur, RA Kozjansko, Društvo kmetic Ajda - degustacije doma pripravljenega peciva in vina, predstavitev zdraviliške in wellness ponudbe Term Olimia ter Grand Hotela Sava in Hotela Zagreb iz Rogaške Slatine ). Na sejmu je predstavnike RDO Dežela Celjska obiskal tudi mag. Franc But, veleposlanik R Slovenije v Srbiji, ki je ponudnike prvič obiskal že ob predstavitvi turistične destinacije maja letos v Beogradu.

RDO Dežela Celjska se je za vikend s svojo ponudbo predstavila tudi obiskovalcem Sladke Istre. Na predstavitvi, ki je v Kopru potekala kar dva dni, so se s ponudbo storitev, ki so vključevale tudi degustacije, predstavili: Čebelarstvo in lectarstvo Šolar iz Laškega, Thermana Laško, Hotel Celjska koča, Terme Dobrna, Društvo Gaja za ohranjanje slovenskih narodnih jedi in običajev, Grand hotel Sava in hotel Zagreb Rogaška Slatina, Ekološka kmetija Rečnik, Čokoladnica Olimje, Terme Olimia, Čebelarstvo Žvikart, Terme Zreče, GULP, Martin Gorjup, Rimske Terme, STIK Laško in Zavod Celeia Celje.

Te dni se RDO Dežela Celjska s svojo ponudbo predstavlja na 12. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki poteka v Cankarjevem domu v Ljubljani. Na predstavitvi sodelujejo subregije:Osrednje Celjsko ( Zavod Celeia Celje, Rimske Terme), Dravinjsko ( Terme Zreče, LTO Zreče), Spodnjesavinjsko ( ZKTŠ Žalec), Obsotelje & Kozjansko (Grand hotel Sava in hotel Zagreb iz Rogaške Slatine, Terme Olimia).

Prilagamo tudi fotomaterial

Utrinek iz predstavitve na 45. Mednarodnem sejmu turizma v Novem Sadu (fotoarhiv Zavod Celeia Celje)

Več informacij: Matija Močnik, tel.: 03 42 87 934, e-pošta:matija.mocnik@celje.si.


(c) Mestna občina Celje si pridržuje vse pravice.


Sporočilo je poslovna skrivnost in je namenjeno samo navedenemu naslovniku/naslovnikom.
Če ste pomotoma prejeli to sporočilo, vas prosimo, da o tem obvestite pošiljatelja, sporočilo pa takoj uničite. Prosimo, da spoštujete zaupnost sporočila in ga ne berete, kopirate, objavljate oziroma kakorkoli širite njegove vsebine. Mestna občina Celje ni odgovorna za spremenjeno, preurejeno ali ponarejeno sporočilo.

(c) copyright Municipality of Celje - all rights reserved.
This message is confidential and intended solely for the addressee(s).
If you have received this e-mail by mistake, please notify the sender and delete this message from your system. Please uphold strict confidentiality and neither read, copy, disseminate, nor otherwise make use of their content in any way. Municipality of Celje shall not be liable for the message if altered, changed or falsified.


IMG_3011.JPG