O-STA

V Celju koncert kvarteta saksofonov 4saxess, odlične komorne zasedbe s širokim glasbenim nazorom in bogastvom izraznosti

Celje, 4. oktober 2012

Drugi koncert nove koncertne sezone Zavoda Celeia Celje

Celje, 4. oktober 2012, Zavod Celeia Celje vabi v torek, 9. oktobra 2012 ob 19.30 v Celjski dom na Krekovem trg 3 na koncert kvarteta saksofonov 4Saxess. Gre za drugi koncert letošnje koncertne sezone in prvi koncert Koncertnega abonmaja Zavoda Celeia Celje za sezono 2012/13. Cena vstopnice: 10 EUR. Predprodaja in prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-pošta:tic@celje.si, www.celeia.info. Na sedežu TIC-a še vedno poteka prodaja abonmajev za novo koncertno sezono.

V svojem desetletnem delovanju se je kvartet 4saxess, ki ga sestavljajo Lev Pupis, sopran saksofon, Oskar Laznik, alt saksofon, Primož Fleischman, tenor saksofon in Dejan Prešiček, bariton saksofon, oblikoval v pomembno komorno zasedbo v slovenskem glasbenem krogu, hkrati pa ima za seboj tudi številna gostovanja v bližnjih državah, kot so Hrvaška, Italija, Avstrija in Francija. Raznovrstnost izobrazbe članov kvarteta daje skupini širok glasbeni nazor in bogastvo izraznosti. Diplomirali so namreč v Ljubljani, Zagrebu in Frankfurtu, izpopolnjevali pa so se v Parizu, Bordeauxu in Bostonu. Prav ta raznolikost vpliva na medsebojno subtilno usklajevanje umetnikov, katerih cilj je edinstven glasbeni izraz. S tem izzivom se je kvartet 4saxess vedno znova spopadel na skupni poti iskanja zvoka skozi različne glasbene zvrsti. Rezultat so uspešna koncertna gostovanja na festivalih klasične in moderne glasbe, na katerih so poleg lastnih interpretacij skladb Mozarta, Bacha in Debussya izvajali tudi dela vodilnih slovenskih in hrvaških skladateljev. Na koncertu v Celju bodo umetniki izvajali dela Nine Šenk, Kena Steen, Igorja Lunder, Janeza Gregorca in Izidorja Leitingerja.

V priponki prilagamo tudi fotomaterial

Na fotografiji člani zasedbe (iz arhiva zasedbe)

Več informacij: Nenad Firšt, Umetniški vodja glasbene dejavnosti, tel: 03 42 87 938, e-pošta:nenad.first@celje.si.


(c) Mestna občina Celje si pridržuje vse pravice.


Sporočilo je poslovna skrivnost in je namenjeno samo navedenemu naslovniku/naslovnikom.
Če ste pomotoma prejeli to sporočilo, vas prosimo, da o tem obvestite pošiljatelja, sporočilo pa takoj uničite. Prosimo, da spoštujete zaupnost sporočila in ga ne berete, kopirate, objavljate oziroma kakorkoli širite njegove vsebine. Mestna občina Celje ni odgovorna za spremenjeno, preurejeno ali ponarejeno sporočilo.

(c) copyright Municipality of Celje - all rights reserved.
This message is confidential and intended solely for the addressee(s).
If you have received this e-mail by mistake, please notify the sender and delete this message from your system. Please uphold strict confidentiality and neither read, copy, disseminate, nor otherwise make use of their content in any way. Municipality of Celje shall not be liable for the message if altered, changed or falsified.


1. koncert - 4SAXESS.JPG