O-STA

Vabilo na prestavitev sklopa Urbane Brazde

Spoštovani, naj vas znova povabimo na predstavitev programskega sklopa zavoda Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture URBANE BRAZDE, ki bo v ponedeljek, 8. oktobra, ob 17.00 v atriju Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti, na Novem trgu 2, v Ljubljani. Urbane brazde so eden od štirih programskih sklopov Evropske prestolnice kulture - Maribor 2012. V Podravje in širšo regijo so postavile sedem celostnih razvojnih projektov, ki jih bodo tokrat predstavili:

· dr. Marta Gregorčič, vodja programa Urbane brazde;

· dr. Karolina Babič, predsednica Združenja CAAP in koordinatorka projekta Center alternativne in avtonomne produkcije;

· Tomaž Gregorc, koordinator projekta Digitalno nomadstvo;

· Minka Đonlić, predsednica društva Frekvenca in koordinatorica projekta Etnomobil;

· Josip Rotar, predsednik Mariborske kolesarske mreže in koordinator projekta Teleport;

· Mateja Koler, predsednica Društva Varuhi semen in koordinatorica Semenske knjižnice;

· dr. Milojka Fekonja, strokovna svetovalka v Zadrugi Dobrina in sodelavka projekta Trajnostna lokalna preskrba in

· Matej Zonta, koordinator projekta Urbano vrtnarstvo.

Podrobnejše informacije o predstavitvi so v priponki, več o Centru alternativne avtonomne produkcije (http://www.maribor2012.eu/nc/projekt/prikaz/133740/) in Urbanih brazdah (www.brazde.org) pa je zapisano na spletnih straneh zavoda MARIBOR 2012 (www.maribor.eu).

VABLJENI NA DOGODEK LINIJSKI POLET GRADEC-MARIBOR

Vabljeni na dogodek Linijski polet Gradec-Maribor, avtorja Markusa Jeschauniga. Dan poleta: sobota, 06.10.2012,
Vzlet: 7:30, Gradec, Pfauengarten, Prihod: med 10:00 in 10:30, Letališče Maribor.
Posnetek leta s ptičje perspektive bo mogoče videti v živo na dveh monitorjih, ki bosta postavljena na Glavnem trgu v Mariboru in Hauptplatz v Gradcu. inijski polet Gradec-Maribor: 56 kilometrov dolg polet zrakoplova iz Gradca do Maribora, med katerim bodo nepretrgoma snemali pot med mestoma, bo ustvaril živahen portret pokrajine med geografsko najbližjima evropskima pestolnicama kulturne. Zrakoplov bo 6. oktobra (v primeru slabega vremena 7. oktobra) vzletel iz graškega vrta po imenu Pfauengarten. Od 7:30 ure do 10:30 ure bo zrakoplov v višini 200 m preletel zračno linijo od graškega glavnega trga Hauptplatz do Glavnega trga v Mariboru. Posnetek preleta bodo v živo prenašali na zaslonih, ki bodo postavljeni na Hauptplatzu v Gradcu in na mariborskem Glavnem trgu. Visokoločljive posnetke pokrajine bodo nato v obliki video instalacij velikega formata predvajali v graškem Kunsthausu in v Vetrinjskem dvoru v Mariboru. Več podrobnosti v priponki.

VABILO NA OTVORITEV RAZSTAVE ROBOTI IN AVATARJI - NAŠI SODELAVCI IN SOIGRALCI V PRIHODNOSTI?

Danes, 5. oktobra 2012, ob 20.30, vas vabimo v Kiblo na otvoritev razstave Roboti in avatarji - naši sodelavci in soigralci v prihodnosti? Gre za interdisciplinarno razstavo, ki temelji na tehnoloških objektih in podaljških, kot so roboti, avatarji, virtualni svetovi, teleprezenca ter prezenca v realnem času - v soodnosih s socialnimi kreativnimi prostori, kulturnimi okolji, interaktivnimi zabavami in igralnimi okolji. Prepleten sklop obsega izbrana umetniška dela na potujoči razstavi, delavničarske učne izkušnje, pogovore z umetniki in razprave. Razstava z interaktivnim izobraževalnim programom želi s pomočjo intervencij v šole vzpodbuditi razvoj spretnosti in način razmišljanja, ki jih bodo mladi potrebovali na delovnih mestih prihodnosti, čeprav ta še niso izoblikovana.
Razstava Roboti in avatarji je bila prvič postavljena v FACT v Liverpoolu (VB) od 16. marca do 27. maja letos. V razširjeni verziji bo nagovarjala različne publike v Mariboru, v KIBLI in KIT-u od 5. do 30. oktobra v koprodukciji z Zavodom EPK Maribor 2012. Potujoča razstava bo nadaljevala svojo pot v skrčeni obliki in se ustavila v AltArt-u, Cluj-Napoca v Romuniji od 5. do 18. novembra 2012. Več informacij na: http://www.kibla.org/si/festivali/kiblix/

Lep pozdrav,

Duška Žolger
Odnosi z javnostmi/Public Relations

--------------------------

MARIBOR 2012

Vetrinjska ulica 30

2000 Maribor

Slovenija

mob: +386 31 533 714

tel: +386 2 228 1250

fax: +386 2 228 1240

www.maribor2012.eu


image001.png

image003.jpg