O-STA

Jesen spreminja barve, kultura navade

Evropska prestolnica kulture v Mariboru se preveša v zadnjo četrtino in pred nami je še zadnji val kulturnih doživetij.

V tokratnem jesenskem izboru vas želimo povabiti na edinstvene dogodke Evropske prestolnice kulture in obisk mest, da začutite in ujamete še

zadnji kulturni utrip Maribora in partnerskih mest. Ob tem je Maribor 2012 začel jesensko promocijsko akcijo in vas vabi, da se predate užitkom

kulturnega dogajanja, za vse fotografske navdušence pa je pripravil Instagram foto natečaj, da med 8. oktobrom in 5. novembrom 2012 s svojimi mobilnimi

telefoni ujamete podobe, ki nas bodo, obdelane z aplikacijo Instagram, še dolgo spominjale na letošnje živahno obdobje Evropske prestolnice kulture.

Več o jesenskem dogajanju v Evropski prestolnici kulture najdete v priponki.

OTVORITEV KUBANSKEGA KULTURNEGA MESECA

Skupaj z Veleposlaništvom Kube na Dunaju, vas vljudno vabimo na otvoritev kubanskega kulturnega meseca, na otvoritev razstave "Sodobna kubanska fotografija", ki bo v petek, 12. 10. 2012, v Vetrinjskem dvoru, Vetrinjska 30, Maribor. Več o številnih dogodkih, ki se bodo zgodili v okviru kubanskega kulturnega meseca, najdete v priponki.

VABILO NA PREDAVANJA O SEMENARJENJU

Društvo Varuhi semen v sodelovanju z Društvom za biološko-dinamično gospodarjenje Pomurje organizira štiri brezplačna strokovna predavanja o semenarjenju za varuhe semen, ljubitelje semenarjenja in zainteresirano javnost. Predavanja so namenjena spoznavanju in krepitvi znanj o lastni pridelavi semen in tečejo v okviru projekta Semenska knjižnica pri programu Urbane brazde, MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture. Prvi sklop predavanj bo stekel v soboto, 13. oktobra, med 14. in 18.30 uro v Centru alternativne in avtonomne produkcije (CAAP) na Valvasorjevi ulici 42 v Mariboru, kjer so tudi sedež Društva Varuhi semen, laboratorij semenske knjižnice ter arhiv starih, prilagojenih sort kulturnih rastlin, iz katerega teče izmenjava semen. Drugi trije sklopi pa bodo predstavljeni ob sobotah - 20. oktobra, 27. oktobra in 10. novembra 2012. Natančen program in ure izobraževanj najdete v priponki.

OPOMNIK ZA SIMPOZIJ ROBERTA MUSILA

Simpozij Roberta Musila, ki bo v četrtek, 11.10. in v petek, 12.10.2012 na Univerzi v Mariboru, v Univerzitetni knjižnici Maribor, Glazerjeva dvorana, Gospejna ul. 10, Maribor, bo združil literarne strokovnjake z namenom, da predstavijo svoje poglede na Roberta Musila, Evropo in njun skupen kontekst na neobičajen, a vendar razumljiv način - v nemščini. Vodja simpozija je dr. Walter Fanta, samostojni docent na Inštitutu za književne raziskave Roberta Musila Univerze v Celovcu, vodja oddelka za digitalne izdaje in soizdajatelj zbranega digitalizirana dela Roberta Musila. Njegova poglavitna raziskovalna področja s številnimi znanstvenimi publikacijami so: Robert Musil, besedilna genetika in raziskovanje procesa pisanja. Med drugim se ukvarja tudi z avstrijsko Koroško in z njenimi nenavadnimi posebnostmi. Program simpozija najdete v priponki.

OPOMNIK ZA PERFORMANS SO(L)

Kulturne ambasadorke vabijo na interaktivni, ultimativni in multidisciplinarni performans ob zaključku razstave Dragane Ognjenović, v kateri bodo manekenke zamenjale sodelavke zavoda MARIBOR 2012. Vodenje po razstavi se bo začelo ob 18. uri v preddverju Gledališke dvorane v Vetrinjskem dvoru.

Lep pozdrav,

Duška Žolger

Odnosi z javnostmi/Public Relations

--------------------------

MARIBOR 2012

Vetrinjska ulica 30

2000 Maribor

Slovenija

mob: +386 31 533 714

tel: +386 2 228 1250

fax: +386 2 228 1240

www.maribor2012.eu