O-STA

Game Boy gre naprej - prihaja Game Boy Advance

V zadnjem tednu junija prihaja v Slovenijo Nintendova nova prenosna igralna konzola Game Boy Advance

Na slovenski trg prihaja Nintendov Game Boy, najbolj znana prenosna konzola z video igrami, v novi, bistveno izboljšani različici. Nov Game Boy Advance, ki bo naprodaj v Sloveniji od zadnjega tedna junija, prinaša revolucionarne spremembe v svet video iger. Game Boy je danes najbolj razširjena in popularna konzola za video igre. Od nastanka, leta 1998, je bilo prodanih že več kot 110 milijonov naprav po vsem svetu. Če bi enega vrh drugega zložili vse prodane Game Boye, bi ti tvorili goro, visoko za 287 Mount Everestov; če bi igrali le minuto z vsakim od njih, bi do zadnjega prišli čez 190 let.

Prenosna konzola Game Boy Advance je najnovejši Nintendov izdelek, ki omogoča povsem novo raven igranja prenosnih video iger. Tehnične zmogljivosti nove prenosne konzole so izredne - 32 bitna grafika in zvok, več kot 32.000 barv obenem na LCD zaslonu, 50% večji zaslon, kot pri Game Boyu, višja ločljivost in ostrejša slika kot na katerikoli prenosni igralni konzoli doslej ter možnost povezave do 4 igralcev v mrežo in skupinsko igranje (nekatere igre lahko igrajo štirje igralci z le eno kaseto). Vse dosedanje igre za Game Boy bodo delovale tudi na novi konzoli Game Boy Advance.

Game Boy Advance boste lahko uporabili kot kontrolno ploščico za novo Nintendovo tehnološko izpopolnjeno hišno konzolo GameCube, ki bo na slovenski trg prišla spomladi leta 2002.

V prvem obdobju je načrtovan izid osmih iger za Game Boy Advance, od tega tri Nintendove: Super Mario Advance, Kuru Kuru Kururin, F-Zero: MAXIMUM VELOCITY, Top Gear GT Championship, Tweety and the Magic Gems, Castlevania, Konami Krazy Racers, Pinobee, Tony Hawk's Pro Skater 2, GT Advance in Rayman Advance. Konec poletja oz. začetek jeseni je načrtovan še Maro Kart Advance, do novega leta pa še 40 novih naslovov.

Cena Game Boy Advance prenosne igralne konzole se bo gibala med 30-33.000,00 SIT.