O-STA

PVH bo kupil Warnaco in postal osem milijard dolarjev vredno podjetje, ki upravlja s svetovno znanimi znamkami lifestyle oblačil

- Warnaco je bil za namene posla ocenjen na 2,9 milijarde ameriških dolarjev - to predstavlja 34% premijo glede na zadnjo ceno na borzi
- S poslom se ponovno združuje hišo "Calvin Klein" in zagotavlja vizijo enotne znamke
- PVH bo tako zagotovil prisotnost na vseh večjih trgih po celem svetu
- Nakup bo izboljšal rast PVH in njegovo dobičkonosnost, ki ju ženeta "Calvin Klein" in "Tommy Hilfiger"
- Vpliv posla na poslovanje bo 0,35 ameriškega dolarja na delnico v prvem letu, izključujoč enkratne stroške in stroške transakcije

NEW YORK - (BUSINESS WIRE) - Podjetji PVH Corp. (NYSE: PVH) in The Warnaco Group, Inc. (NXSE:WRC) sta sporočili, da sta sklenili sporazum o združitvi, v skladu s katerim bo PVH kupil Warnaco, delničarji Warnaca pa bodo prejeli 51,75 dolarjev v denarju in 0,1822 % navadnih delnic PVH za vsako navadno delnico Warnaca. Vrednosta Warnaca je glede na dogovor ocenjen na 2,9 milijarde ameriških dolarjev. Z več kot 8 milijardami dolarjev pro forma dohodkov od prodaje bo PVH eno največjih in najdonosnejših svetovnih podjetij, ki upravlja s svetovno znanimi znamkami lifestyle oblačil in se ponaša z raznovrstnim portfeljem kultnih znamk, na čelu s Calvinom Kleinom in Tommyjem Hilfigerjem, kot tudi znamk z dolgo tradicijo - Van Heusen, IZOD, ARROW, Bass, Speedo, Olga in Warner's.

Ponudba, ki jo bodo za delnico prejeli delničarji Warnaca, zasnovana na zadnji borzni ceni PVH, bo znašala 68,43 ameriških dolarjev, kar predstavlja 34% premijo glede na zadnjo ceno Warnacovih delnic na borzi. Združitev, ki sta jo soglasno potrdila upravna odbora obeh podjetij, bo po pričakovanjih zaključena v začetku leta 2013, ko bodo imeli nekdanji Warnacovi delničarji v lasti približno 10% delnic PVH. Helen McCluskey, predsednica in izvršna direktorica Warnaca, se bo po pričakovanjih pridružila upravnemu odboru PVH. Warnacov upravni odbor je soglasno priporočil delničarjem, da potrdijo prodajo podjetja.

Glede na sedanje rezultate, si PVH po poslu obeta približno 100 milijonov ameriških dolarjev sinergij na letni ravni, ki bodo v celoti realizirane v treh letih. Da bi dosegli te sinergije, PVH pričakuje, da bo utrpel enkratni strošek v višini približno 175 milijonov dolarjev v treh letih. PVH pričakuje, da bo po prvem letu transakcija povečala dobiček na delnico za 0.35 dolarja (davčno leto 2013, če bo posel zaključen takrat kot pričakovano), izključujoč enkratni konsolidacijski strošek in strošek posla, a vključno z učinki potencialne izgube licence. Po tem, ko bodo dosegli stroškovne sinergije 100 milijonov ameriških dolarjev v tretjem letu, PVH pričakuje, da bo nakup povečal dobiček za 1 ameriški dolar na delnico, izključujoč enkratni konsolidacijski strošek in vključno z učinki potencialne izgube licence.

"To je enkratna priložnost, da ponovno združimo 'House of Calvin Klein' in utrdimo svojo strategijo globalne rasti Calvina Kleina," je dejal Emanuel Chirico, predsednik in izvršni direktor PVH. "Z neposrednim globalnim nadzorom nad dvema največjima oblačilnima kategorijama - jeansom in spodnjim perilom Calvin Klein - bomo lahko uresničili ves potencial rasti te močne oblikovalske znamke v vseh glavnih kategorijah izdelkov, delih sveta in skozi vse distribucijske kanale. Posli Calvina Kleina pod okriljem Warnaca bodo preneseni na naš Calvin Klein pod vodstvom Toma Murryja, predsednika in izvršnega direktorja Calvina Kleina, s čimer bomo zagotovili globalno enotnost te znamke."

Helen McCluskey, predsednica in izvršna direktorica Warnaca, je dejala, da "bo ta posel našim delničarjem ponudil privlačno vrednost in prinesel veliko koristi za združeno podjetje. Ponosni smo na to, kar smo dosegli, dvignili rast in dobičkonosnost ter povečali ceno delnice za približno 500% od prestrukturiranja leta 2003. Naša ekipa je zgradila močno infrastrukturo po vsem svetu, izboljševala naš stik s potrošniki in ustvarila trdno osnovo za dolgoročno rast. Veselimo se priložnosti, ki jih bo ta kombinacija doprinesla h konstantnemu uspehu znamk Calvin Klein Jeans in Calvin Klein Underwear, veselimo se rasti potenciala naših znamk s tradicijo in prihodnosti naših družbenikov."

"PVH ima za sabo niz prevzemov z uspešno izpeljano konsolidacijo. Prepričani smo, da bo ta transakcija prinesla izjemne koristi za delničarje, hkrati pa tudi odprla številne nove možnosti za družbenike obeh podjetij po svetu, trgovce in druge poslovne partnerje," je dejal g. Chirico. "Nameravamo združiti uveljavljeni dejavnosti podjetja Warnaco v Aziji in Latinski Ameriki z našimi močnimi dejavnostmi v Severni Ameriki in Evropi ter s tem povečati strategije rasti tako za znamko Calvin Klain kot Tommy Hilfiger. Ostajamo trdni v prepričanju, da bodo moč naših znamk, dosledno uresničevanje poslovnih strategij in močan kreditni profil še naprej poganjali dolgoročno rast in izboljševali naše finančne uspehe in poslovni donos v letu 2013 in naprej."

Zaključek transakcije je odvisen od običajnih pogojev, vključno z odobritvijo s strani lastnikov večine Warnacovih navadnih delnic in potrditvijo skladnosti z ustreznimi zakoni o konkurenčnosti. Obveze za financiranje v višini 4,325 milijarde ameriških dolarjev (ki vključuje mehanizem za premostitveni kredit in mehanizem za nadrejeni zavarovani kredit) so podale banke Barclays, BofA Merrill Lynch in Citigroup Global Markets Inc. v skladu s splošnimi pogoji. Prek mehanizma se bo refinanciral dolg, poplačal denarni del protivrednosti posla in pokrili drugi stroški, povezani s transakcijo, omogočila pa se bo tudi likvidnost poslovanja PVH v bodoče.

Usmeritve za tretje četrtletje in celotno leto 2012

Korporacija PVH trenutno pričakuje, da bo dobiček na delnico, izračunani po standardih, ki niso skladni s standardi GAAP, za tretje četrtletje in celotno leto 2012 vsaj v zgornjem delu usmeritve za ta obdobja, ki jo je korporacija objavila 2. oktobra 2012.

Warnaco namerava objaviti rezultate o dobičku v tretjem četrtletju 2012 v ponedeljek, 5. novembra 2012. Poslovni rezultati, ki jih je Warnaco objavil sicer še niso dokončni, vendar podjetje v tretjem četrtletju pričakuje neto prihodke v višini približno 612 milijonov ameriških dolarjev, prav tako pričakuje, da bo dobiček na delnico za tekoče poslovanje v skladu z enotnimi pričakovanji analitikov. Warnaco prav tako ponovno potrjuje svojo prej objavljeno usmeritev za 2012, izključujoč enkratne stroške povezane s stroški transakcije, objavljene 31. oktobra.

Svetovalci


Podjetje Peter J. Solomon Company je vodilni finančni svetovalec podjetja PVH pri prevzemu in financiranju posla ter edini svetovalec upravnega odbora PVH, podjetju pa je podal tudi strokovno mnenje o prevzemu (fairness opinion). Wachtell, Lipton, Rosen & Katz je pravni svetovalec PVH v postopku.

Barclays, BofA Merrill Lynch and Citigroup Global Markets Inc. bodo uredili in vodili financiranje transakcije. Barclays, BofA Merrill Lynch in Citigroup so prav tako finančni svetovalci PVH.

J.P. Morgan je izključni finančni svetovalec podjetja Warnaco in je Warnacu podal tudi strokovno mnenje o prevzemu. Pravni svetovalec Warnaca je podjetje Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP.

Konferenčni klic in podrobnosti o spletnem oddajanju

PVH je več podrobnosti glede pričujočega obvestila objavil v okviru konferenčnega klica in spletne oddaje z investitorji v sredo 31. oktobra 2012 ob 8:30 po vzhodno ameriškem času. Dostop do spletne oddaje je bil omogočen na www.pvh.com prek ikone PVH News Announcement ali številke 888-205-6743 v ZDA ali 913-312-0413 (plačljivo) izven ZDA, s pomočjo gesla 1476035. Več informacij o transakciji je na voljo na www.pvh.com pod zavihkom Za investitorje (For Investors).

Spletno oddajo s predstavitvijo podjetja v živo kot tudi avdio posnetek najdete na www.pvh.com prek ikone PVH News Announcement ali če grete na razdelek Webcasts pod Za investitorje. Gradivo za predstavitev bo prav tako na voljo na www.pvh.com na razdelku Webcasts pod Za investitorje.

O korporaciji PVH

PVH Corp., eno izmed največjih podjetjih z oblačili na svetu, ima v lasti in trži kultni znamki Calvin Klein in Tommy Hilfiger po vsem svetu. Je največje podjetje na področju srajc in kravat; trži celo vrsto produktov pod svojimi znamkami Van Heusen, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, IZOD, ARROW, Bass in G.H. Bass & Co., in licenčnimi znamkami, kot so Geoffrey Beene, Kenneth Cole New York, Kenneth Cole Reaction, MICHAEL Michael Kors, Sean John, Chaps, Donald J. Trump Signature Collection, JOE Joseph Abboud, DKNY, Ike Behar in John Varvatos.

O skupini Warnaco Group, Inc.

The Warnaco Group, Inc., s sedežem v New Yorku, je eno izmed vodilnih podjetij z oblačili na svetu, ukvarja pa se z oblikovanjem, pridobivanjem materiala, trženjem in prodajo moških, ženskih in otroških športnih oblačil in dodatkov, spodnjega perila in kopalk pod lastnimi in licenčnimi znamkami kot so Calvin Klein®, Speedo®, Chaps®, Warner's® in Olga®. Za več informacij obiščite www.warnaco.com.

NAPOVEDNE IZJAVE

To sporočilo za javnost vsebuje napovedne izjave in podatke o naših trenutnih pričakovanjih in pričakovanjih za prihodnost ter našem poslovanju in finančnih rezultatih, ki temeljijo na trenutno dostopnih podatkih. Dejanski rezultati v prihodnjih obdobjih in finančna slika bi se lahko bistveno razlikovali od napovedi, ki jih vsebujejo te izjave. Napovedne izjave vključujejo domneve o našem poslovanju, kot so nadzorovanje stroškov in pogoji na trgih in predlagana združitev (vključno s prednostmi, ki bi jih lahko prinesla, rezultati, učinki in časovnico), ki mogoče ne bo uresničena.

Tveganja in negotovosti, povezana s predlagano združitvijo med drugim vključujejo: tveganje, da Warnacovi delničarji ne odobrijo združitve; tveganje, da se ne pridobi zahtevanega dovoljenja pristojnih regulatorskih organov ali da so pridobljena v nepredvidenih pogojih; tveganje, da ne bodo izpolnjeni drugi pogoji za izpeljavo združitve; morebitne negativne odzive ali spremembe v poslovnih odnosih kot posledico objave oz. izvedbe združitve; negotovosti glede časovnice združitve; konkurenčne odzive na predlagano združitev; stroške in težave povezane s konsolidacijo delovanja in poslovanja Warnaca z delovanjem in poslovanjem PVH; možno odsotnost stroškovnih prihrankov in sinergij, ki naj bi jih prinesla združitev ali zamude pri tem; nepričakovane stroške, do katerih lahko pride zaradi združitve; sodne procese povezane z združitvijo; možnosti, da ne bi uspeli dobiti ključnega osebja; in katere koli spremembe v splošnih gospodarskih in/ali specifičnih pogojih za poslovanje. Nadaljnji dejavniki, ki bi lahko povzročili razlikovanje med dejanskimi poslovnimi rezultati v prihodnosti in dogodki od tistih, ki jih pričakujemo, so tveganja predstavljena v delu 1A z naslovom Dejavniki tveganja v letnem poročilu PVH na obrazcu 10-K za davčno leto, ki se konča 29. januarja 2012, letnem poročilu Warnaca na obrazcu 10-K za davčno leto, ki se je končalo 31. decembra 2011, četrtletem poročilu Warnaca na obrazcu 10-Q za četrtletje, ki se je končalo 30. junija 2012 in v drugih poročilih, ki sta jih PVH in Warnaco predložila ameriški Komisiji za trg vrednostnih papirjev in borzo (Securities and Exchange Commission - SEC). Prosimo, preberite si poglavje Dejavniki tveganja in druge svarilne izjave v teh poročilih. Podjetje se ne obvezuje, da bo posodabljalo ali naknadno spreminjalo katere koli izmed napovednih izjav glede na nove informacije, dogodke ali katere koli druge okoliščine. Zaradi omenjenih in drugih tveganj se lahko dejanski rezultati znatno razlikujejo od naših pričakovanj, navedenih v tem sporočilu za javnosti, prav tako bi lahko bilo zelo negativno prizadeto naše finančno stanje in poslovni rezultati.

DODATNE INFORMACIJE IN KJE JIH NAJDETE

V povezavi s predlagano združitvijo, ki je predstavljena v tem sporočilu za javnost, bo PVH komisiji SEC predložil prijavno zjavo na obrazcu S-4, ki bo vključevala Warnacovo izjavo o zastopstvu in prospekt podjetja PVH kot tudi druge relevantne dokumenta v zvezi s predlaganim poslom. WARNACOVE DELNIČARJE PROSIMO, DA PREBEREJO REGISTRACIJSKO IZJAVO IN IZJAVO/PROSPEKT O ZASTOPSTVU GLEDE ZDRUŽITVE, KO BO TA NA VOLJO, TER VSE DRUGE RELEVANTNE DOKUMENTE PREDLOŽENE KOMISIJI SEC TER VSE AMANDMAJE IN DOPOLNILA TEH DOKUMENTOV, KER BODO VSEBOVALA POMEMBNE INFORMACIJE.

Brezplačen izvod izjave/prospekta o zastopstvu kot tudi druge dokumente z informacijami o PVH in Warnacu lahko najdete na spletni strani komisije SEC (http://www.sec.gov). Dokumente boste lahko brezplačno dobili tudi od PVH na www.pvh.com pod naslovom Investitorji ("Investors") ali od Warnaca perk njihove spletne strani www.warnaco.com pod naslovom Odnosi z vlagatelji ("Investor Relations").

PVH in Warnaco in nekatere njihove direktorje in vodilne uslužbence bi se lahko obravnavalo kot udeležence v potegovanju za zastopstvo delničarjev Warnaca v zvezi z združitvijo. Informacije o direktorjih in vodilnih uslužbencih podjetja PVH in njihovem lastništvu navadnih delnic PVH so podane v izjavi o zastopstvu za letno skupščino delničarjev PVH 2012, ki je bila predložena komisiji SEC v skladu z Urnikom 14a 10. maja 2012. Informacije o direktorjih in vodilnih uslužbencih Warnaca ter njihovem lastništvu Warnacovih navadnih delnic je podana v izjavi o zastopstvu za letno skupščino delničarjev Warnaca 2012, ki je bila predložena komisiji SEC v skladu z Urnikom 14A 11. aprila 2012. Več informacij o interesih teh udeležencev in drugih, ki bi se jih lahko obravnavalo kot udeležence v transakciji, lahko najdete v izjavi/prospektu o zastopstvu v zvezi z združitvijo, ko bo ta na voljo. Pričujoča izjava za javnost se ne bo obravnavala kot ponudba za prodajo ali potegovanje za ponudbo za prodajo ali potegovanje za ponudbo za nakup kakršnih koli vrednostnih papirjev, niti ne bo prišlo do nobene prodaje vrednostnih papirjev v nobeni pristojnosti v okviru katere bi bila takšna ponudba, potegovanje za ponudbo ali prodaja nezakonita pred registracijo ali kvalifikacijo v skladu z zakoni o vrednostnih papirjih ali kateri koli podobni pristojnosti. Ponudbe za vrednostne papirje bodo podane izključno prek prospektov, ki izpolnjujejo pogoje 10. razdelka noveliranega Zakona o vrednostnih papirjih iz leta 1933.

Fotografije/multimedijska galerija na voljo na: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50460388&lang=en

Kontakti

Ivestitorji:
PVH Corp.
Dana Perlman
Finančna direktorica, poslovni razvoj SVP & odnosi z investitorji
danaperlman@pvh.com
(212) 381-3502 (začasno ni na voljo)
(908) 698-5518
ali
Warnaco
Deborah Abraham
podpredsednica, odnosi z investitorji
(212) 287-8289
ali
Mediji:
PVH Corp.
Meghan Gavigan /
Dan Gagnier / Jonathan Doorley /
Nathaniel Garnick
Sard Verbinnen & Co
mgavigan@sardverb.com
(312) 895-4737 /
(212) 687-8080
ali
Warnaco
Jeffrey Taufield / Wendi Kopsick
Kekst and Company
(212) 521-4800

Vir: PVH Corp.

S podporo Business Wire

Sporočilo za javnost v izvirniku in multimedijsko galerijo na spleu si lahko ogledate na:
http://www.businesswire.com/news/home/20121031005539/en