O-STA

27. državno tekmovanje iz znanja logike za srednješolce in študente

V soboto, 10. novembra 2012, bo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani potekalo 27. državno tekmovanje iz znanja logike za srednješolce in študente. Za srebrna in zlata priznanja ter za naslove državnih prvakov v posameznih skupinah se bo pomerilo 505 dijakov in dijakinj ter več kot 50 študentov in študentk.

Otvoritev tekmovanja bo ob 9:30 v veliki predavalnici (A1) Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani, Tržaška 25. Srednješolci bodo naloge reševali med 10:00 in 11:30 uro, študentje pa od 8:15 do 9:45.

V Zvezi za tehnično kulturo Slovenije si že več kot 25 let prizadevamo za učenje mladih logičnega sklepanja in reševanja logičnih nalog ter jih spodbujamo k logičnemu razmišljanju in k uporabi logike v vsakdanjem življenju, kot tudi pri učenju matematike, naravoslovja in jezikov. V ta namen že od leta 1986 pripravljamo tekmovanje iz znanja logike, ki je v zadnjih letih preraslo v eno najbolj množičnih tekmovanj. Na letni ravni se tekmovanja udeleži preko 25.000 učencev, dijakov in študentov. Pri pripravi tekmovanja dejavno sodelujemo s številnimi strokovnjaki in seveda z mnogimi šolami.

20. oktobra je istočasno na dvaindvajsetih šolah po vsej Sloveniji potekalo državno tekmovanje iz logike za osnovnošolce, na katerem se je za srebrna in zlata priznanja ter za naslove državnih prvakov v posameznih skupinah pomerilo 1.595 učencev in učenk (iz sedmih, osmih in devetih razredov). Zlato priznanje je doseglo 142, srebrno pa 274 tekmovalcev in tekmovalk.

Udeleženci obeh državnih tekmovanj so si pravico udeležbe zagotovili na šolskih tekmovanjih 28. septembra, katerih se je udeležilo 23.539 učencev in učenk ter 4.719 dijakov in dijakinj na 421 osnovnih in srednjih šolah po vsej Sloveniji.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na Mijo Kordež (mija.kordez@zotks.si).