O-STA

Spletna stran BushPutin.com

Srečanje predsednikov Busha in Putina v Sloveniji bo domača in tuja javnost lahko spremljala tudi na spletnih straneh www.BushPutin.com, ki jih je pripravila spletna knjigarna Emka.si Založbe Mladinska knjiga v sodelovanju s Siolom. Vsebina spletnih strani je nastala na podlagi dokumentacijskih virov Založbe Mladinska knjiga (Enciklopedija Slovenije, Turistični vodnik Slovenije in drugi priročniki o Sloveniji), virov Slovenske tiskovne agencije in Urada Vlade za informiranje ter prispevkov uredništva portala www.siol.net.
Posebej zanimiva je prva stran, kjer hkrati nastopajo vsebine tako v slovenskem kot angleškem jeziku. Lojze Bertoncelj, pobudnik skupnega projekta, sicer vodja spletne trgovine Emka.si, razlaga: "Ko smo pregledovali razpoložljivo vsebino, smo ugotovili, da je za slovensko javnost zanimiva nekoliko drugačna vsebina, kot za tujo javnost. Odločili smo se, da ponudimo v angleškem jeziku predvsem slikovno bogato predstavitev Slovenije, v slovenskem jeziku pa poskušamo čim bolj zanimivo predstaviti sam dogodek in njegovo ozadje".

V manj kot tednu dni je na povsem novih spletnih rešitvah, ki jih je za projekt prispevalo mariborsko podjetje Buyitc d.o.o., nastal bogat, zanimiv in slikovit kolaž različnih prispevkov. Vsebine pripravljajo kar v dveh uredništvih hkrati: uredništvu Emka.si in Siol.net. Martina Sever, vodja oddelka za marketing in storitve na Siolu, pravi: "K projektu smo pristopili, ker je zanimiv in hkrati naslavlja dve ciljni javnosti: domačo in tujo. Izkušenj, ki jih pridobimo s tovrstnimi projekti, nikoli ni dovolj". Če se spomnimo, ima Siol za seboj že nekaj močnejših mednarodnih projektov, od spremljanja podviga Tomaža Humarja, do enega najtežjih ultramaratonov na svetu - Transavstralija.

Na strani je tudi veliko povezav do sorodnih vsebin in do spletnih storitev, kot sta Siolov forum in elektronske voščilnice spletne knjigarne Emka.si, ki je prispevala tudi posebno ponudbo knjig v slovenskem in angleškem jeziku.

Dodatne informacije:
Lojze Bertoncelj, direktor PC Internet
Mladinska knjiga Založba, d.d.
tel.: 01 241 3104
lojze.bertoncelj@emka.si

Martina Sever, vodja oddelka
za marketing in storitve
Siol, d.o.o.
Tel.: 01 473 00 00
martina.sever@siol.si