O-STA

Xpad v Sloveniji

Čez dober teden dni, pričenja slovenski distributer računalniške opreme REAL security d.o.o., prodajati zmogljive Android tablice pod lastno blagovno znamko Xpad. Tablico Xpad poganja tovarniško nameščen Google Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), s promocijskimi popusti pa jo boste v prednovoletnem času dobili že za skromnih 149 EUR + ddv. Podobne tablice se v Sloveniji prodajajo za več kot 200 EUR.

" V podjetju REAL security smo se odločili, da na širši trg regije Adriatik pripeljemo zmogljivo, kvalitetno in cenovno dostopno tablico ter jo tržimo pod lastno blagovno znamko - Xpad. Ideja o tem se nam je porodila v začetku letošnjega leta, zaradi velikega povpraševanja naših strank. Po tem, ko smo prodali nekaj tisoč kosov tablic različnih proizvajalcev, smo s partnerji na Kitajskem sestavili zmogljivejšo in kvalitetnejšo tablico, z idejo ponuditi našim kupcem podoben izdelek, kot je Applov Ipad, vendar za bistveno nižjo ceno. Da je tablica nekaj posebnega in ne le poceni ponaredek, govori že dejstvo, da smo pri konfiguraciji vključili močnejšo baterijo, do 8 ur možne uporabe ter tudi bistveno kvalitetnejši zaslon proizvajalca LG, znanega po kvalitetnih računalniških ekranih in televizorjih. Že sedaj imamo zaradi tega veliko prednaročil, čeprav s prodajo pričnemo šele čez dober teden dni." nam je povedal direktor družbe REAL security d.o.o., g. Renato Uhl.

Xpad vsebuje vse, kar imajo veliki, od originalnega 9.7-palčnega na 10-točkovni kapacitivni dotik občutljivega zaslona proizvajalca LG, 8GB spomina za podatke in aplikacije, do kamere z ločljivostjo 2 MP. V njej bije 1.5 GHz procesor in melje podatke v 1GB delovnega pomnilnika. Z dodatno pomnilniško kartico microSD lahko pridobimo še več prostora za podatke in aplikacije.

Kaj pa komuniciranje? S tablico Xpad se lahko priključimo na brezžična omrežja WI-FI in potem naprej v internet, ali se povežemo z napravami, ki podpirajo standard Bluetooth. Vgrajeno kamero lahko uporabimo za video klice, ali pa po svoji volji koristimo druge standardne priključke kot so mini USB, mini HDMI ali 3.5mm priključek za slušalke.

Tehnične specifikacije tablice

Ime izdelka: Xpad
Procesor: WM8850, Cortex A9 1.2-1.5Ghz
Operacijski sistem: Android 4.x
Zaslon LG, kapacitiven 9.7" 1024*768 točk
Spomin: 8GB
Delovni pomnilnik: 1GB DDR3
Senzorji: G-senzor
Brezžična omrežja: Wi-Fi (802.11 b/g/n), podpora za 3G in Ethernet ključke s pretvornikom
Podprti video formati: Vsi formati do 1080p
Kamera: VGA do 30fps z zvokom, spredaj 0.3MP, zadaj 2.0MP
Litijeva baterija 8000mAh (do 8 ur uporabe)
Vhod/Izhod: USB vmesnik, Mini USB vmesnik, HDMI izhod, 3.5mm stereo vhod za slušalke, reža za MicroSD kartice
Vgrajen zvočnik in mikrofon
Škatla: Uporabniška navodila, Polnilec, USB kabel, slušalke.

Namesto drage tablice, ki stane nekajkrat več in katero lahko samo občudujemo v izložbi, si raje privoščimo Xpad - za zabavo, interaktivne vsebine, poslušanje glasbe, pošiljanje elektronske pošte, brskanje po spletu in druženje na socialnih omrežjih Facebook in Twitter, pa seveda tudi za produktivno rabo v poslovnem okolju ali izobraževanju.

Xpad bomo lahko naročali preko spletne strani www.xpad.si in kupovali pri pooblaščenih trgovcih. Uvoznik predvideva, da bo zaloga tablic hitro pošla zaradi velikega zanimanja javnosti po kvalitetni nizkocenovni rešitvi, ki jih trenutno na slovenskem trgu primanjkuje.

Dodatne informacije:

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1, 2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74,
e-mail: info@real-sec.com
WEB: www.xpad.si, www.real-sec.com, www.risk-conference.com, www.meraki.real-sec.com