O-STA

150. ponovitev predstave SPET KOSOVIRJI!

V Lutovnem gledališču Ljubljana smo danes dopoldan za otroke odigrali 150. ponovitev predstave Spet kosovirji!, ki je bila premierno uprizorjena leta 2000, obnovljena pa leta 2011. Besedilo je napisala Svetlana Makarovič, predstavo pa je režirala Barbara Hieng Samobor. Domišljijska žival KOSOVIR, ki je v tem času postala eden od zaščitnih znakov Lutkovnega gledališča Ljubljana, ima rjav, mehak kožuh, ki ga krasi dolg, košat rep. V gobčku ima kosovir šestnajst ostrih zob, s katerimi razkosava paradižnike, ki so glavna kosovirska hrana. Kosovirji so večinoma ljubke in družabne živali, ne smemo pa jih dražiti ali celo prehitro zbujati iz spanja. Takrat pobesnijo, praskajo in glasno vreščijo ter kosovikajo.

"Spet kosovirji! so pravi lutkovni spektakel, ki ga je doslej videlo več kot 5000 ljudi, mogoče pa si ga je ogledati tudi v četrtek, 22. novembra in v soboto, 24. novembra.

***

Program Lutkovnega gledališča Ljubljana lahko spremljate na spletni strani www.lgl.si,
na twitterju twitter.com/Lutkovno in facebooku fb.me/LutkovnoGledalisceLjubljana.

Blagajna je odprta od ponedeljka do petka med 9. in 19. uro, ob sobotah med 9. in 13. uro ter uro pred predstavo. Na voljo je brezplačna telefonska številka 080 2004