O-STA

MARIBOR 2012: Podelili nagrade zmagovalcem Velikega Instagram natečaja, Vabilo na dan odprtih vrat projekta Semenska knjižnica, Vabilo na predstavitev romana romske avtorice, Opomnik - predstavitev knjige "Dobrodošli v našem kraju, prijatelji"

Podelili nagrade zmagovalcem Velikega Instagram natečaja Ujemi svoj navdih!

Danes je v prostorih Vetrinjskega dvora potekala podelitev nagrad za zmagovalce Velikega Instagram natečaja. Avtorjem (Janezu Kocbeku, Andreju Dušiču in Ani Zibelnik) treh najboljših fotografij so nagrade podelili člana komisije - dr. Suzana Žilič Fišer, generalna direktorica Zavoda MARIBOR 2012 - Evropske prestolnice kulture in mariborski fotograf Boštjan Lah ter Tamara Štader, direktorica oddelka za odnose z javnostmi v agenciji Mayer McCann. Več informacij najdete v priponki. Dodajamo tudi povezavo do avdio izjav: http://dl.dropbox.com/u/66632579/Izjava_Instagram_podelitev_nagrad.zip in foto gradiva: http://dl.dropbox.com/u/66632579/Zmagovalne_fotke_Natecaj.zip

VABILO NA DAN ODPRTIH VRAT PROJEKTA SEMENSKA KNJIŽNICA

Jutri, v četrtek 22.11 ob 10.00 uri, vas Urbane brazde vabijo v Center alternativne in avtonomne produkcije (CAAP) na predstavitev Semenske knjižnice, javno diskusijo, delavnice za otroke in podelitev nagrad Kalinčkovega natečaja.

Celoten program četrtega dne tedna odprtih vrat je pripet, najdete pa ga tudi na povezavi: brazde.org/2012/caap/slavnostna-otvoritev-centra-alternativne-in-avtonomne-produkcije-in-teden-odprtih-vrat.

VABILO NA PREDSTAVITEV ROMANA ROMSKE AVTORICE JASMINE AHMETAJ - DEKLE Z BONBONI

Kako se piše kismet - usoda romskih deklet, ki živijo nekje med tradicijo in sodobnostjo?

Jasmina Ahmetaj je romska aktivistka iz Maribora, ki deluje kot novinarka, izvajalka učne pomoči v okviru Romskega akademskega kluba ter kot zagovornica romske skupnosti. V zadnjih dveh letih je aktivno delovala tudi pri Urbanih brazdah, programskem sklopu Evropske prestolnice kulture. Za cilj si je zastavila, da bo zapisala osebno zgodbo, roman o deklici, katere kismet - usodo so zapečatila pričakovanja romske skupnosti in romska tradicija. Še več, Jasmina si je, da bi si kupila svobodo, kot šestnajstletno dekle sama zrežirala romsko zaroko in poroko, kar jo je odpeljalo daleč od doma in življenja, ki ga je poznala in tudi daleč od sanj, ki jih je negovala v mladosti.

Vabimo vas na predstavitev romana romske avtorice in kratka branja iz literarnega dela, ki bo v petek, 23. novembra ob 17.00, v Centru alternativne in avtonomne produkcije - CAAP, obširnejše vabilo pa je pripeto (Dekle z bomboni.pdf).

OPOMNIK ZA VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO IN PREDSTAVITEV KNJIGE "DOBRODOŠLI V NAŠEM KRAJU, PRIJATELJI"

22. 11. 2012 ob 10.30 vas vabimo na novinarsko konferenco in predstavitev knjige "DOBRODOŠLI V NAŠEM KRAJU, PRIJATELJI", ki jo je soustvarilo osem šol iz Slovenije in ena z Madžarske v Unesco projektu Dobre vesti iz naše šole in našega mesta. Predstavitev bo potekala v Gledališki dvorani Vetrinjskega dvora (Vetrinjska ulica 30, Maribor).

Na prireditvi bodo predstavili knjigo "Dobrodošli v našem kraju, prijatelji", ki so jo soustvarjale generacije vseh starosti. V vsej svoji raznolikosti se bo predstavilo 7 krajev (6 iz Slovenije in 1 z Madžarske) s svojimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi, spomini, razmišljanji, pesmimi, razglednicami in stripi.

Govorniki na novinarski konferenci bodo: Marjutka Hafner, generalna sekretarka Slovenske nacionalne komisije za Unesco, dr. Suzana Žilič Fišer, direktorica zavoda Maribor 2012, Darko Madžarac, ravnatelj OŠ Leona Štuklja Maribor in Ljubica Kosmač, urednica knjige.