O-STA

MARIBOR 2012: Vabilo na novinarsko konferenco, Vabilo na predstavitev knjige Počasi, počasi, Vabilo na predstavitev knjige portugalskih in slovenskih pesnikov 20. stoletja in drugi dogodki

VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO

Vljudno Vas vabimo na novinarsko konferenco zavoda MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture in Univerze v Mariboru, ki bo v četrtek, 29. novembra 2012, ob 13. uri v Vetrinjskem dvoru (Vetrinjska ulica 30, 2000 Maribor). Dr. Suzana Žilič Fišer, generalna direktorica zavoda MARIBOR 2012, Mitja Čander, programski direktor zavoda MARIBOR 2012, prof. dr. Danijel Rebolj, rektor Univerze v Mariboru bodo predstavili uspešno sodelovanje obeh institucij in osvetlili dosežke projektov Univerze v Mariboru, ki so letos zaživeli v okviru EPK. Vabilo najdete v priponki.


VABILO NA PREDSTAVITEV KNJIGE POČASI, POČASI

V sredo, 28. novembra ob 19. uri vas vabimo v Vetrinjski dvorec na predstavitev knjige Počasi, počasi, psihiatra in antropologa Mirana Pustoslemška. V knjigi so izbrane kolumne, ki so izhajale v sobotni prilogi dnevnika Večer 2008-2012. Pogovor bo vodil urednik Večerove priloge V soboto, Dejan Pušenjak. Vabilo najdete v priponki.


VABILO NA PREDSTAVITEV KNJIGE ANTOLOGIJA PORTUGALSKIH IN SLOVENSKIH PESNIKOV 20. STOLETJA

V okviru Kulturne ambasade Guimarães 2012-Portugalska vas vabimo na predstavitev knjige Antologija portugalskih in slovenskih pesnikov 20. stoletja, ki bo 27.11.2012, ob 18.00 uri, v Vetrinjskem dvoru, Maribor. Antologiji, ki vključujeta priznane slovenske in portugalske pesnike 20. stoletja, predstavljata nadaljevanje nedokončanih antologij z naslovom Trinajst slovenskih pesnikov in Trinajst portugalskih glasov, ki sta leta 2008 in 2009 izšli v Sloveniji in na Portugalskem. Več informacij najdete v priponki.


OTVORITEV RAZSTAVE PLAKATOV GLOB-ALL MIX RIO + 20

30. novembra 2012 ob 18. uri vabljeni v Vetrinjski dvor na otvoritev razstave Glob-All Mix, s sloganom ''za trajnostni svet'', ki je hkrati na ogled v 25 mestih širom sveta in prikazuje 30 plakatov velikega formata, ki so jih ustvarili vodilni svetovni vizualni umetniki. Idejni vodja in kustos razstave je Brazilec Felipe Taborda. V Ekvadorju razstavo omogočata Center sodobne umetnosti iz Quita, v sodelovanju z Veleposlaništvom republike Brazilije. Leta 1992 je v Rio de Janeiru potekal navdihujoč projekt, na katerem je skupina tridesetih gostujočih grafičnih oblikovalcev ustvarjala za skupno dobro in varnost človeštva ter s svojimi deli opozarjala na pereče svetovne težave. Projekt je potekal pod sloganom ''30 plakatov o okolju in razvoju'', ustvarjeni plakati pa so bili razstavljeni na številnih razstavah. Razstava v okviru projekta Rio-92 je potekala hkrati v Muzeju moderne umetnosti v Rio de Janeiru, vseh prestolnicah brazilskih zveznih držav, 25 mestih po svetu ter na sedežih OZN v New Yorku ter Ženevi.

Brazilski večer se bo nato nadaljeval ob 19.30 v restavraciji Rožmarin, kjer bo dišalo po tipični brazilski kuhinji. Po užitku za oči in brbončice, pa sledi še zabava z moderno brazilsko glasbo