O-STA

Mary Kay izkazuje vodilno vlogo na svetu glede osveščanja o vplivu onesnaževanja na kožo v sklopu vodilnih evropskih znanstvenih konferenc

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- Mary Kay Inc., globalno kozmetično podjetje, vodilno na področju inovacij pri negi kože, nadaljuje s podpiranjem kozmetičnih in znanstvenih skupnosti ter bo tako sodelovalo na dveh velikih globalnih konferencah v Evropi ta mesec: na 24. svetovnem kongresu dermatologije (WCD) med 10. in 15. junijem v Milanu v Italiji, ter na 5. vrhu prihodnosti formulacij v kozmetiki (The Future of Formulations in Cosmetics Summit) med 19. in 20. junijem v Dusseldorfu v Nemčiji.

Svetovni kongres dermatologije, ki poteka vsake štiri leta, je največje srečanje dermatologov na svetu. Tema letošnjega kongresa - Novo obdobje za svetovno dermatologijo - je odlična priložnost za podjetje Mary Kay, da predstavi svoje izsledke uporabne znanosti ter razvija znanstveni diskurz o onesnaževanju in poškodbah kože. Mary Kay bo tako 12. junija v sklopu kongresa gostila simpozij Okoljski dejavniki stresa in koža: onstran UV.

Simpozij se bo posvetil vplivu zunanjih okoljskih dejavnikov stresa na zdravje kože, s poudarkom na Evropi in na tem, kako lahko antioksidanti prispevajo k zmanjšanju škodljivih vplivov onesnaževanja. Simpozij, ki ga bo vodila Dr. Michelle Hines, direktorica oddelka za predhodne raziskave in tehnologijo pri Mary Kay, bo vključeval tudi dva priznana evropska strokovnjaka za nego kože:

  • Jean Krutmann, doktor medicine, profesor in direktor raziskovalnega inštituta za okoljsko medicino Leibniz - Dusseldorf, Nemčija.

  • Stefanie Williams, doktorica medicine, dermatologinja in zdravstvena direktorica dermatološke klinike EUDELO - London, Združeno kraljestvo.

Obseg vpliva onesnaževanja zraka na kožo in splošno zdravje je bil nedavno razkrit v novem izčrpnem globalnem pregledu, ki ga je pripravil forum okoljskega odbora mednarodnih respiratornih združenj (The Forum of International Respiratory Societies' Environmental Committee). Pregled je tako poročal, da lahko onesnažen zrak potencialno vpliva na vsak organ v človeškem telesu.* Še posebno pa je aktualen za evropsko regijo, saj je prag onesnaževanja zraka, ki sta ga določili Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) in Evropska agencija za okolje (EEA), v veliko evropskih mestih presežen.

Več kot 40 mest samo v Združenem kraljestvu presega omejitve onesnaževanja zraka, ki jih je določila organizacija WHO **, medtem ko je agencija EEA izpostavila 15 mest v Nemčiji, ki so najbolj onesnažena, kar se tiče vsebnosti prašnih delcev, dušikovega dioksida in žveplovega dioksida***. Presežene stopnje onesnaževanja zraka neugodno vplivajo na celotno zdravje, hkrati pa so škodljive tudi za zdravje, čvrstost in podobo kože.

Profesor Krutmann, začetnik okoljske medicine, neumorno dela na področju zaščite kože. "Vse od leta 2010, ko sem odkril, da onesnaževanje zraka vpliva na staranje in obarvanost kože, je moj inštitut izvajal veliko raziskav, da bi potrdili to ugotovitev in razdelali osnovne mehanizme. Na podlagi teh raziskav je sedaj razvidno, da dolgotrajna izpostavljenost koncentraciji trdnih delcev, ki jo povzroča promet, ni nevarna le za naša pljuča in srčno-žilni sistem, temveč tudi za zdravje kože," je izjavil doktor medicine Jean Krutmann.

Doktorica medicine Stefanie Williams je dodala: "Morda ne moremo klinično ločiti poškodb kože, ki jih povzročijo UV žarki, od tistih, ki so posledica onesnaževanja zraka, vendar pa glede na bistvene raziskovalne napredke na področju znanosti kože in onesnaževanja pričakujem, da bodo negativni vplivi onesnaževanja na zdravje kože v prihodnosti v gosto poseljenih mestih vedno hujši."

Med predstavitvijo podjetja Mary Kay v sklopu 5. vrha prihodnosti formulacij v kozmetiki bo dr. Michelle Hines predstavila najnovejše raziskave podjetja glede kompleksa antioksidantov, ki pomagajo upočasniti začetek prezgodnjih znakov staranja kože, ki so posledica škodljivih vplivov delcev izpušnih plinov dizelskih goriv (DEP). Prebojna tehnologija, ki je del linije za nego kože TimeWise® Miracle Set 3D™ podjetja Mary Kay®, zagotavlja učinkoviti režim za boj proti prostim radikalom z edinstvenim trirazsežnim pristopom k staranju kože, ki si prizadeva postati patent.

"Strokovnjaki so potrdili obsežne negativne vplive onesnaževanja zraka na kožo in ti vplivi se bo širili, medtem ko se bodo stopnje okoljskih dejavnikov stresa, kot so recimo delci DEP, in onesnaževanja večale, še posebej v gosto poseljenih mestih," je dejala dr. Hines. "Podjetje Mary Kay je odkrilo ciljno usmerjene tehnologije, ki pomagajo upočasniti začetek prezgodnjega staranja kože zaradi neizogibnih okoljskih in življenjskih dejavnikov stresa. Istočasno pa podjetje podpira napredek znanstvenih raziskav s pomočjo priznanih strokovnjakov po vsem svetu, da bi tako širilo osveščanje glede negativnega vpliva onesnaževanja na kožo."

Udeležba podjetja Mary Kay, ki je eden od svetovno vodilnih inovatorjev na področju kozmetične industrije in nege kože, na 24. svetovnem kongresu dermatologije in na 5. vrhu prihodnosti formulacij v kozmetiki bo tako najnovejši prispevek v vrsti globalnih sodelovanj z znanstvenimi in akademskimi mednarodnimi skupnostmi.

Mary Kay še naprej izkazuje svojo dolgotrajno zavezo k financiranju in podpiranju raziskav zdravja kože - podjetje je tako predstavilo raziskavo o koži in onesnaževanju v Severni Ameriki na srečanju mednarodne preiskovalne dermatologije maja 2018 v Orlandu na Floridi ter v Latinski Ameriki na letnem srečanju latinskoameriških dermatologov maja 2019 v Buenos Airesu v Argentini.

Vsako leto Mary Kay investira milijone dolarjev v raziskave in razvoj ter izvede več sto tisoč znanstvenih preizkusov na izdelkih in sestavinah, da bi tako zagotovilo najvišje možne standarde varnosti, kvalitete in učinkovitosti. Podjetje si lasti več kot 1500 patentov za izdelke, tehnologije in oblikovanje embalaže, ki so del njegovega globalnega portfelja.

*Pregled foruma okoljskega odbora mednarodnih respiratornih združenj, 1. del: škodljivi vplivi onesnaževanja zraka (februar 2019)
** Svetovna podatkovna baza kakovosti zunanjega zraka organizacije WHO (posodobljena leta 2018)
***Poročilo nemškega federalnega ministrstva za okolje, zaščito narave in nuklearno varnost, Berlin, Nemčija, 2015 (Bundesministerium für Umwelt, Naturschutz und nukleare Sicherheit (BMU))

O Mary Kay

Ko je Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki jim je uspelo prebiti stekleni strop, pred več kot 55 leti ustanovila svoje kozmetično podjetje, je imela tri cilje: da ponudi dobre priložnosti ženskam, izdeluje izdelke, ki se jim ne da upreti, in izboljšati svet. Te sanje so se razcvetele v multimilijonsko podjetje z milijoni neodvisnih prodajalk in prodajalcev v skoraj 40 državah. Mary Kay je predana raziskovanju znanosti v kozmetiki in izdelovanju najnaprednejše nege kože, lepotne kozmetike in prehrambenih dopolnil. S svojo fundacijo Mary Kay FoundationSM je podjetje do sedaj podarilo več kot 78 milijonov ameriških dolarjev za raziskovanje raka in varne hiše za žrtve družinskega nasilja. Vizija Mary Kay Ash še naprej sije v vsaki šminki. Več na www.marykay.com

O srečanju WCD

Svetovni kongres dermatologije (WCD) je največje srečanje dermatologov na svetu. Poteka vsake štiri leta na različnih celinah. Mesto Milano gosti 24. srečanje, organizira pa ga italijansko združenje dermatologov (SIDeMaST) od 10. do 15. junija 2019 pod okriljem Mednarodne lige dermatoloških društev (The International League of Dermatological Societies). Mesto Milano je nazadnje gostilo srečanje WCD pred več kot 40 leti. Letošnje srečanje se osredotoča na bistvene preboje in napredke v dermatologiji, ki zajemajo tako klinične prakse kot raziskave, tehnologije in inovacije. Več na www.wcd2019milan.org

O 5. vrhu prihodnosti formulacij v kozmetiki

5. vrh prihodnosti formulacij v kozmetiki združuje vodstvene delavce in strokovnjake proizvajalcev surovin in učinkovin, kemičnih podjetij, vodilnih združenj, tehnoloških podjetij, lastnikov znamk, kozmetičnih podjetij ter podjetij, ki opravljajo testiranja, da bi lahko razpravljali o najnovejših spremembah, izzivih in napredkih znotraj industrije. 5. vrh prihodnosti formulacij v kozmetiki bo potekal v Dusseldorfu v Nemčiji med 19. in 20. junijem 2019.



Izvirno besedilo si lahko ogledate na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190609005044/en/

Kontakti

Korporativna komunikacija Mary Kay Inc.
marykay.com/newsroom
972.687.5332 ali media@mkcorp.com





Vir: Mary Kay Inc.