O-STA

Benefon predčasno zaključil program reorganizacije; Benefon "navigira" v pravo smer

SALO, Finska, 21. junij 2005 - Podjetje Benefon je potrdilo, da je uspešno zaključilo proces reorganizacije pred predvidenim rokom. Nihče ni izrazil nezadovoljstva na Okrožnem sodišču v Turku.

"To je čudovito za podjetje in njegove delničarje," je povedal predsednik uprave Benefona Tomi Raita. "Podjetje je zaključilo program reorganizacije tri leta in pol pred načrtovanim rokom, kar kaže na zaupanje v dosežke podjetja v tako kratkem času, odkar nam pomaga podjetje Octagon."

Podjetje Benefon je eden vodilnih izdelovalcev aplikacij globalnega navigacijskega sistema (GPS), začelo pa se je usmerjati na hitro rastoči trg navigacije. "Glede na izkušnje naših strokovnjakov na področju telematike in GPS tehnologije je usmeritev na področje navigacije pričakovan naslednji korak. Pri tem bomo lahko izkoristili 16 let izkušenj v tej industriji. Stranke danes zahtevajo navigacijske sisteme, dopolnjene z elementi telematike. Naše rešitve in aplikacije nam bodo prišle prav v prihodnjih razvojnih načrtih," je dodal Raita.

Benefon je prvo GPS + GSM mobilno napravo predstavil leta 1999, v zadnjem četrtletju 2005 pa namerava predstaviti nov osebni navigacijski telefon. Uporabniki bodo imeli večnamensko osebno prenosno navigacijsko napravo, ki ne potrebuje zunanjega GPS prejemnika. Telefon ima vgrajeno funkcijo upravljanja z GPS sistemom, brez težav se preklopi med načinom za vožnjo in hojo, prav tako pa omogoča enkratno navigacijo v avtomobilu s standardno avtomobilsko opremo. Oprema vključuje podrobne lokalne zemljevide, možnost prilagajanja uporabnikovih interesnih točk v vsakem velikem mestu, uporaben meni, možnost trodimenzionalnega načrtovanja in razumljiva glasovna navodila pri vsakem zavoju.

Benefonova naprava je na trgu prepoznavna tudi zaradi telematskih funkcij, kot sta "poišči prijatelja" in določanje omejenih področij za iskanje in lociranje.

Direktor podjetja Brian Katzen, soustanovitelj korporacije Octagon Capital za finančno in operativno svetovanje podjetjem v težavah, dodaja: "Za podjetje Benefon smo zastavili drzne cilje, ki smo jih tudi uspešno dosegli. Pomembno je, da nadaljujemo z izboljševanjem podjetja in dosegamo dobre rezultate. Hiter zaključek programa reorganizacije je še en dokaz, da Benefon lahko postane vodilno podjetje na trgu GPS aplikacij in rešitev. V tem trenutku smo vsi lahko ponosni. Hvaležni smo za zaupanje, ki so nam ga izkazali naši delničarji."

O Benefonu:

Benefon je vodilni proizvajalec rešitev, storitev in aplikacij za globalni navigacijski sistem (GPS).

CEO Tomi Raita

Tel. 040-593361

tomi.raita@benefon.fi