O-STA

Podjetje GeneOhm Sciences je sporočilo, da ga bo prevzelo podjetje BD; vodilno podjetje za inovativne diagnostične rešitve za preprečevanje okužb s pomočjo nukleinskih kislin, se je pridružilo svetovnemu vodilnemu podjetju za klinične diagnostične izdelke

SAN DIEGO, 10. januar 2006 - Podjetje GeneOhm Sciences, Inc., zasebno vodilno podjetje za nukleinsko-kislinske diagnostične rešitve za hitro odkrivanje nalezljivih mikroorganizmov, je sporočilo, da ga bo odkupilo podjetje BD (Becton, Dickinson and Company).

Jim Blair, partner investicijske družbe Domain Associates, LLC, ki že od leta 2001 vlaga v podjetje GeneOhm Sciences, je povedal: "V GeneOhm smo vlagali zato, da bi ustvarili podjetje sposobno prevzeti vodilno mesto v iskanju novih rešitev za zdravljenje s pomočjo molekularne diagnostike. Sporazum, po katerem bo podjetje BD kupilo podjetje GeneOhm, je dokaz za naš uspeh." "GeneOhm Sciences sestavljajo ljudje, izdelki, tehnologije in operacije; tu so tudi njihovi prostori v Quebec Cityju. S pomočjo podjetja BD bo podjetje GeneOhm lahko izkoristilo ves svoj potencial," je komentiral Andre Archimbaud, podpredsednik investicijske družbe Life Sciences Investments, za podjetje Societe Generale de Financement du Quebec.

GeneOhm Sciences, ki ga je leta 2001 ustanovila profesorica Jacqueline K. Barton iz kalifornijskega tehnološkega instituta Caltech, razvija in trži molekularne nukleinsko-kislinske diagnostične analize za hitro odkrivanje bakterijskih mikroorganizmov. Leta 2004 je prevzelo podjetje Infectio Diagnostics, Inc., ki ga je ustanovil profesor Michel Bergeron z univerze Laval University v Quebecu. Eden od izdelkov podjetja GeneOhm, analiza IDI-MRSA(TM), odkrije MRSA (Methicillin-resistant Staphylococcus aureus - na meticilin odporen zlati stafilokok) neposredno iz kliničnih vzorcev v manj kot dveh urah - kar je v primerjavi z uveljavljenimi tradicionalnimi metodami skoraj 46 ur hitreje.

MRSA je smrtonosen, na antibiotike odporen patogen, ki povzroča z zdravljenjem povezane okužbe. Podjetje GeneOhm Sciences namerava razviti skupino hitrih molekularnih diagnostičnih analiz za organizme, povezane s temi okužbami in drugimi nalezljivimi boleznimi. Ta cilj je del iniciative, da bi izboljšali zdravljenje s pomočjo hitrih analiz za preprečevanje okužb. Z zdravljenjem povezane okužbe so vse bolj nevarne za bolnikovo varnost v zdravstvenih ustanovah, saj v ZDA, Kanadi, na Japonskem in v Evropi na leto odkrijejo okrog 6 milijonov takšnih okužb. Številni vodilni strokovnjaki in ustanove v ZDA in Evropi aktivno testirajo bolnike, da bi odkrili morebitno okužbo z MRSA. Uporabljajo aktivne programe za testiranje, da bi lahko hitro odkrili bolnike, okužene z MRSA, in zmanjšali možnost z zdravljenjem povezanih okužb.

Podjetje GeneOhm Sciences je analizo IDI-MRSA(TM) na trg uvedlo novembra 2004, analizo IDI-Strep B(TM) pa decembra 2003. To sta bili prvi nukleinsko-kislinski analizi, s katerima se je več upravljalnih agencij, tudi ameriška zvezna agencija za hrano in zdravila (FDA) in Health Canada, strinjalo, da zamenjata konvencionalno mikrobiološko tradicijo in neposredno analizirata klinične vzorce. Podjetje namerava druge izdelke na trg uvesti leta 2006. Leta 2005 je to podjetje ustvarilo prihodke v višini 5 milijonov ameriških dolarjev, v zadnjem četrtletju pa je doseglo 48% rast s pomočjo prodaje v ZDA, Kanadi in Evropi.

Peter Klemm, izvršni direktor podjetja GeneOhm Sciences, ki bo postal predsednik združenega podjetja BD-GeneOhm, je komentiral: "Podjetje BD je prepoznalo velik potencial hitrih nukleinsko-kislinskih diagnostičnih rešitev in GeneOhm kot podjetje, ki bo podjetju BD doprineslo tisti inovativni element, s katerim bo združeno podjetje še poglobilo vodilni položaj na področju preprečevanja okužb.

"Ron Lennox, vodilni partner podjetja CHL Medical Partners, LCC, je povedal: "Podjetji BD in GeneOhm sta popoln par; GeneOhm bo doprinesel podjetniški duh, BD pa moč podjetja z več kot 100-letno zgodovino." Ben Schapiro, partner podjetja QuestMark Partners, LLC, je povedal: "Z rezultatom smo zadovoljni, tako zavoljo investitorjev kot tudi delavcev podjetja GeneOhm; to združitev vidimo kot priložnost za tehnologijo, ki jo je podjetje GeneOhm razvilo z namenom izboljšati zdravljenje." Rick Blume, partner podjetja CB Health Ventures, LLC, je rekel: "Uvideli smo, da je ekipa podjetja GeneOhm tista, ki lahko razvije tehnologijo in izdelke za ustrezne trge. Podjetje BD bo tako pridobilo izjemno ekipo in tehnologijo; podjetje GeneOhm pa bo dobilo pomoč vodilnega svetovnega podjetja v diagnostiki."

O podjetju GeneOhm Sciences, Inc.

GeneOhm Sciences je podjetje za molekularno diagnostiko s prostori v San Diegu v Kaliforniji in mestu Quebec v Kanadi. Med izdelki podjetja sta tudi dve analizi, ki sta ju odobrili ameriška zvezna agencija za hrano in zdravila (FDA) in Health Canada, za hitro odkrivanje streptokoka skupine B (Group B Streptococcus - IDI-Strep B(TM)) in na meticilin odpornega zlatega stafilokoka (Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus - IDI-MRSA(TM)) neposredno iz kliničnih vzorcev. Ta izdelka sta bila odobrena kot prva, ki lahko zamenjata tradicionalno odkrivanje mikroorganizmov. Seznam izdelkov podjetja GeneOhm temelji na kombinaciji lastne tehnologije za odkrivanje s pomočjo nukleinske kisline ter obširne zaščitene baze molekul. Za več informacij o podjetju GeneOhm Sciences obiščite www.geneohm.com.

Erik Holmlin, Ph.D.,

1-858-334-6330

email: eholmlin@geneohm.com