O-STA

Fundacije, ki jih sponzorira družba Mary Kay Inc., prispevajo milijone za ženske organizacije po vsem svetu


DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- V letu 2022 je znamenita lepotna znamka Mary Kay skupaj s fundacijami, ki jih družba sponzorira družba, namenila več kot 3 milijone dolarjev za podporo ženskim organizacijam po vsem svetu.

Ko je Mary Kay Ash, legendarna poslovnica in filantropinja, leta 1963 odprla svoje podjetje, je sanjala, da bo s podjetništvom, inovacijami, trdim delom in svojim prispevkom opolnomočila ženske na mednarodni ravni. Skoraj 60 let pozneje zaposleni pri družbi Mary Kay, neodvisni lepotni svetovalci in člani svetovne skupnosti ohranjajo njene sanje žive z velikodušnimi prispevki štirim fundacijam, ki jih družba sponzorira in se ukvarjajo z nudenjem učinkovite podpore ženskam in njihovim družinam v stiski.

Celotna poročila o fundacijah so na voljo tukaj. Oglejte si njihovo dejavnost v letu 2022:

Rak, ki prizadene ženske

  • V ZDA je fundacija Mary Kay Ash (MKAF) financirala 37 raziskovalcev raka pri izvajanju revolucionarnih raziskav proti raku, ki prizadene ženske.

  • 43 % raziskovalnih projektov fundacije MKAF o raku vodijo ženske; 100 % kliničnih preskušanj vodijo ženske.

  • Fundacija MKAF je vložila skoraj 1,7 milijona dolarjev nepovratnih sredstev za boj proti raku, ki prizadene ženske.

Nasilje na podlagi spola

  • Fundacija MKAF je financirala skoraj 1,4 milijona dolarjev nepovratnih sredstev za podporo organizacijam za ženske, ki so bile žrtve nasilja v družini.

  • Fundacija MKAF je podprla štiri lokalna zatočišča za žrtve nasilja v družini v severnem Teksasu, ki so ženskam, ki iščejo pomoč, zagotovila vitalna sredstva in varnost.

  • V sodelovanju z družbo Mary Kay je fundacija MKAF podprla globalne partnerje, ki so se zavezali k odpravi nasilja nad ženskami in dekleti, vključno s CARE in skrbniškim skladom ZN. Partnerji fundacije MKAF so skupaj zaključili več kot 550 projektov po vsem svetu.

  • Instituto Mary Kay in Mary Kay Brazil sta prejela srebrno nagrado za kampanjo Rdečega križa "Campanha Sinal Vermelho Contra a Violência Doméstica" na letnem kongresu ABEVD Associação Brasileira das Empresas de Venda Direta (Brazilija DSA).

  • V Kanadi je dobrodelna fundacija Mary Kay Ash podelila 10.000 dolarjev vsakemu od 16 zavetišč za žrtve nasilja v družini po vsej Kanadi, kar skupaj znaša 160.000 dolarjev.

Ženske in njihove družine

Mary Kay China ter programi in sklad, ki jih sponzorira družba, so zagotovili podporo z naslednjimi prizadevanji:

  • Program Mary Kay za žensko podjetništvo

    • V sodelovanju s kitajsko fundacijo za razvoj žensk so bila brezobrestna obnovljiva posojila zagotovljena štirim pobudam podjetnic v provincah Heilongjiang, Ningxia in Jilin. Pobude so neposredno koristile 133 ženskam, saj se je njihov letni dohodek na prebivalca povečal za 20.000 juanov.

  • Fundacija za prihodnost mladih žensk

    • V sodelovanju s fundacijo Adream bo preostanek sredstev fundacije za prihodnost mladih žensk namenjen izgradnji štirih učilnic Mary Kay Dream Classrooms v mestu Jiangxi za izboljšanje pismenosti deklet.

  • Dobrodelni program Mary Kay China

    • Dobrodelni program Mary Kay China je od marca 2022 namenil 1.049.800 juanov za zagotavljanje zaščitnega materiala in življenjskih potrebščin 73 skupnostim v 15 mestih zaradi epidemije COVID-19.

    • S skupnimi prizadevanji družbe Mary Kay China in njenih kozmetičnih svetovalcev je projekt "Smile 1000" zbral sredstva za 112 operacij razcepa ustnice v letu 2022. Do danes je družba Mary Kay China zbrala sredstva za 991 operacij in je na dobri poti, da leta 2023 doseže cilj 1000 nasmehov.

    • Do maja je 1391 lepotnih svetovalk pripravilo 331 lepotnih lekcij za 9147 žensk.

O družbi Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki je razbila ustaljene norme, je leta 1963 ustanovila svoje sanjsko kozmetično podjetje z enim samim ciljem: obogatiti življenja žensk. Te sanje so se razvile v več milijard dolarjev vredno podjetje z milijoni neodvisnih članov prodajnih služb v skoraj 40 državah. Kot družba za razvoj podjetništva si Mary Kay prizadeva opolnomočiti ženske na njihovi poti v ekonomsko neodvisnost z izobraževanjem, mentorstvom, zagovorništvom, mreženjem in inovacijami. Družba Mary Kay je predana vlaganju v znanost o lepoti in proizvodnji vrhunskih izdelkov za nego kože, ličil, prehranskih dopolnil in dišav. Družba Mary Kay verjame, da danes bogati življenja za trajnostni jutri, in sodeluje z organizacijami z vsega sveta, ki spodbujajo poslovno odličnost, podpirajo raziskave raka, spodbujajo enakost spolov, ščitijo žrtve nasilja v družini, lepšajo naše skupnosti in spodbujajo otroke, da sledijo svojim sanjam. Preberite več na marykayglobal.com, poiščite nas na Facebooku, Instagramu, in LinkedInu ali nam sledite na Twitterju.

Fotografie/Galéria Multimédií dostupná na: https://www.businesswire.com/news/home/53210189/en

Kontaktni podatki

Mary Kay Inc.
Služba za korporativno komuniciranje

marykay.com/newsroom
972.687.5332 ali media@mkcorp.com


Vir: Mary Kay Inc.