O-STA

Podjetja Toyota Tsusho, IIJ, NEC in NTT Com so podpisala pogodbo s telekomunikacijskim operaterjem Uzbektelecom za projekt razvoja telekomunikacijske infrastrukture

- Prispevek k prizadevanjem za digitalno transformacijo s spodbujanjem uzbekistanske informacijske in telekomunikacijske infrastrukture -

TOKIO--(BUSINESS WIRE)-- Podjetja Toyota Tsusho Corporation ("Toyota Tsusho"), Internet Initiative Japan Inc. ("IIJ"), NEC Corporation ("NEC") in NTT Communications Corporation ("NTT Com") so danes objavila sklenitev pogodbe z Uzbektelecomom, državnim telekomunikacijskim operaterjem v Uzbekistanu, za projekt razvoja telekomunikacijske infrastrukture ("projekt") za vzpostavitev podatkovnega centra in telekomunikacijske infrastrukture za napreden sistem podatkovne komunikacije ("sistem").

Začetek namestitve sistema je predviden za leto 2023. Pričakuje se, da bo zagon delovanja, ki bo sledil, znatno izboljšal komunikacijsko okolje v Uzbekistanu.

1. Ozadje

Kot odgovor na hitro rastoče povpraševanje po podatkovni komunikaciji, ki ga poganja digitalizacija različnih industrij, Uzbekistan širi svojo telekomunikacijsko infrastrukturo, ki bo izboljšala kakovost komunikacij in zmanjšala digitalni razkorak med mestnimi in podeželskimi območji. V skladu s tem ozadjem je uzbekistanska vlada sprejela odločitev, da bo pospešila digitalno transformacijo in uvedla najnovejše informacijske tehnologije za svojo strategijo digitalizacije Digital Uzbekistan 2030.

2. Pregled

Za projekt, ki se je začel v okviru strategije Digital Uzbekistan 2030, bodo štiri podjetja zagotovila telekomunikacijsko opremo in storitve, potrebne za podatkovne centre Uzbektelecoma v treh večjih mestih (Taškent, Buhara in Kokand), širitev telekomunikacijskih transportnih in podatkovnih omrežij ter mednarodno podatkovno komunikacijsko omrežje. To naj bi znatno povečalo hitrost, zmogljivost in kakovost telekomunikacijske infrastrukture ter prispevalo k pospeševanju digitalne transformacije v Uzbekistanu in s tem olajšalo prehod države na digitalno gospodarstvo v prihodnosti.

Projekt financirajo japonska banka za mednarodno sodelovanje (JBIC), Nippon Export and Investment Insurance (NEXI) in MUFG Bank, Ltd.

3. Obeti

S projektom bodo štiri podjetja prispevala k uresničitvi bolj dostopne in pripravne družbe ter k trajnostnemu razvoju industrij v Uzbekistanu in drugih državah Srednje Azije.

[Vloge sodelujočih podjetij]

  • Toyota Tsusho
    Kot glavni izvajalec projekta bo podjetje Toyota Tsusho delovalo kot glavni koordinator in zagotavljalo nemoten potek projekta.

  • IIJ
    V projektih gradnje centrov za shranjevanje in obdelavo podatkov (podatkovni center) bo podjetje IIJ prispevalo k razvoju trajnostne digitalne infrastrukture v Uzbekistanu z zagotavljanjem svojih energetsko učinkovitih, visokokakovostnih in visokoučinkovitih kontejnerskih IT-modulov "co-IZmo/I" , gradnji platforme v oblaku in zagotavljanju usposabljanja za operativno osebje podatkovnega centra Uzbektelecom.

  • NEC
    V projektu širitve telekomunikacijskega transportnega omrežja in podatkovnega omrežja Uzbektelecom bo podjetje NEC prispevalo k obratovanju nacionalne telekomunikacijske infrastrukture z zagotavljanjem komunikacijske opreme za multipleksiranje optičnih valovnih dolžin in usposabljanjem za operativno osebje Uzbektelecoma, pri čemer se bo opiralo na svoje dolgoletne izkušnje pri podpori uzbekistanski telekomunikacijski infrastrukturi.

  • NTT Com
    V projektu širitve mednarodnega podatkovnega komunikacijskega omrežja bo podjetje NTT Com prispevalo k uresničevanju digitalne transformacije v Uzbekistanu s širitvijo mednarodnega podatkovnega komunikacijskega omrežja v državi z zagotavljanjem opreme za obsežno komunikacijsko omrežje in izobraževanjem za operativno osebje Uzbektelecoma.

[Podatki o podjetju Toyota Tsusho]

Ime podjetja

Toyota Tsusho Corporation

Lokacija

Nagoya City, prefektura Aichi

Datum ustanovitve

1. julij 1948

Kapital

64.936 milijard jenov

Zastopnik

Predsednik in izvršni direktor Ichiro Kashitani

Opis poslovne dejavnosti

Domača in mednarodna trgovina z blagom, izvoz in uvoz blaga, gradbena podjetja, zavarovalniški zastopniki in drugo

Spletno mesto

https://www.toyota-tsusho.com/english/

[Podatki o podjetju IIJ]

Ime podjetja

Internet Initiative Japan Inc.

Lokacija

Chiyoda-ku, Tokio

Datum ustanovitve

3. december 1992

Kapital

23.023 milijard jenov

Zastopnik

Predsednik, soizvršni direktor in operativni direktor Eijiro Katsu

Opis poslovne dejavnosti

Zagotavljanje internetne povezljivosti in storitev WAN, omrežne storitve, gradnja, obratovanje in vzdrževanje omrežnih sistemov, razvoj in prodaja telekomunikacijske opreme

Spletno mesto

https://www.iij.ad.jp/en/

[Podatki o podjetju NEC]

Ime podjetja

NEC Corporation

Lokacija

Minato-ku, Tokio

Datum ustanovitve

17. julij 1899

Kapital

427,8 milijarde jenov

Zastopnik

Predsednik in izvršni direktor Takayuki Morita

Opis poslovne dejavnosti

Zagotavljanje rešitev IKT na področjih poslovanja z javnimi rešitvami, poslovanje z javno infrastrukturo, poslovanje podjetij, poslovanje z omrežnimi storitvami in globalno poslovanje

Spletno mesto

https://www.nec.com/

[Podatki o podjetju NTT Com]

Ime podjetja

NTT Communications Corporation

Lokacija

Chiyoda-ku, Tokio

Datum ustanovitve

1999

Kapital

230,9 milijarde jenov

Zastopnik

Predsednik in izvršni direktor (reprezentativni član uprave družbe) Toru Maruoka

Opis poslovne dejavnosti

Telekomunikacije na dolge razdalje na Japonskem, mednarodne telekomunikacije, poslovne rešitve, storitve in rešitve IKT ter povezane dejavnosti

Spletno mesto

https://www.ntt.com/en/index.html

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontakti

[Za novinarska vprašanja v zvezi s to objavo]
Toyota Tsusho Corporation

Oddelek za odnose z javnostmi Tokyo Corporate Communications Group
Tel.: +81-3-4306-8200

Internet Initiative Japan Inc.
Oddelek za odnose z javnostmi

Tel.: +81-3-5205-6310
E-pošta: press@iij.ad.jp

NEC Corporation
Oddelek za odnose z javnostmi

Tel.: +81-3-3798-6511
E-pošta: press@news.jp.nec.com

NTT Communications Corporation
Služba za odnose z javnostmi, Oddelek za načrtovanje strategije podjetja

Tel.: +81-3-6700-4010

[Za vprašanja strank v zvezi s to objavo]
NEC Corporation

Oddelek za rešitve ponudnikov storitev
E-pošta: contact@spsl.jp.nec.com


Vir: NTT Communications Corporation