O-STA

Družba SYNTAGMA CAPITAL vstopa v ekskluzivna pogajanja za prevzem LAN/podatkovnega centra (LAN/DC) in oddelka Telecom/Fibre (FTTx) družbe Nexans

BRUSELJ--(BUSINESS WIRE)-- Družba Syntagma Capital je danes objavila, da je začela ekskluzivna pogajanja z družbo Nexans SA o prevzemu LAN/podatkovnega centra (LAN/DC) in oddelka Telecom/Fibre (FTTx). Podjetje načrtuje, izdeluje in distribuira rešitve pametne povezljivosti, ki temeljijo na tehnologijah optičnih vlaken in bakra, za podatkovne centre, pametne zgradbe in telekomunikacijske operaterje. Sedež podjetja je v Parizu v Franciji in zaposluje približno 680 ljudi na osmih lokacijah v Franciji, Belgiji, Nemčiji, Grčiji, Maroku in na Kitajskem, ustvarilo pa je okoli 200 milijonov evrov prihodkov v več kot 100 državah.
Predlagan posel, ki je odvisen od izpolnitve običajnih zaključnih pogojev, vključno z obveščanjem svetov delavcev in posvetovanjem z njimi ter drugimi regulatornimi odobritvami, bo zaključen predvidoma do konca prve polovice leta 2023.

"Veseli nas, da sodelujemo z vodstvom pri nadaljnji rasti poslovanja. Zagotavljanje ogrodja za upravljanje podatkov odpira zanimive možnosti. Navkljub zahtevnemu trgu združitev in prevzemov še naprej iščemo privlačne priložnosti za vlaganje našega kapitala, hkrati pa prodajalcem zagotavljamo rešitve za dezinvestiranje v primeru kompleksnih izvzetij, kjer sta hitrost in zanesljivost bistvenega pomena. Ta posel predstavlja našo najnovejšo izvzetje in odraža strategijo družbe Syntagma za prevzem podjetij, ki bodo imela koristi od novega lastnika za doseganje novih rasti," je dejal direktor družbe Syntagma, Sebastien Kiekert Le Moult.

Christopher Guérin, izvršni direktor družbe Nexans, je izjavil: "Veseli nas, da se bodo naši sodelavci iz Telecom Systems pridružili novemu strateškemu domu pod okriljem Syntagma Capital za nadaljnje vlaganje in rast poslovanja. Ta močna naveza bo zaposlenim in strankam ponudila pomembne priložnosti. Rad bi se zahvalil ekipam za odlično delo, ki so ga opravile v preteklosti, in trdno sem prepričan v njihov nadaljnji razvoj."
"Sposobnost družbe Syntagma za upravljanje kompleksnih izvzetij je bila ključnega pomena, ki nas razlikuje od drugih. Poslovanje ponuja znatne priložnosti za rast v prihodnjih letih," je dejal partner družbe Syntagma, Frank Coenen. "Pričakujemo, da bomo izkoristili obsežno tehnično znanje in izkušnje podjetja, globalno prisotnost in tesne odnose s strankami za pospešitev rasti, tako organsko kot s ciljno usmerjenimi naložbami v združitve in prevzeme na ključnih proizvodnih področjih in geografskih območjih."

Ekipo družbe Syntagma, ki je vključena v posel, sestavljajo Sebastien Kiekert Le Moult (generalni partner), Frank Coenen (partner), Benjamin Dahan (partner), João Pilecco (višji podpredsednik) in Ludovic Ruffenach (višji družabnik).

Družba Willkie Farr & Gallagher je zagotovila pravno svetovanje, družba PwC je zagotovila finančno, pravno, davčno in socialno svetovanje, družba Roland Berger je zagotovila komercialno in strateško podporo, družba ERM pa je nudila svetovanje o zadevah, povezanih z upravljavskimi tveganji in tveganji za okolje, zdravje in varnost.

O družbi Syntagma Capital
Družba Syntagma vlaga v podjetja, ki imajo lahko koristi od praktičnega operativnega strokovnega znanja za pospešitev rasti in izboljšanje uspešnosti za vse deležnike. Smo prvovrstni strokovnjaki z izkušnjami pri delu in upravljanju podjetij v svetovnem merilu, ki izkoriščamo svoje lastne vire za razvoj uspešnih strategij, njihovo izvajanje za uresničitev polnega potenciala in da bi ustvarili trajnostno dolgoročno vrednost. Družba Syntagma vlaga v podjetja in jih upravlja v številnih panogah s posebnim poudarkom na trgih materialov, kemikalij, industrijskih in poslovnih storitev, vključno s proizvodnjo, distribucijo, transportom in logistiko, najemom opreme, storitvami v zvezi s kovinami in drugimi panogami. Družba Syntagma s sedežem v Bruslju v Belgiji je kot podpisnica načel OZN za odgovorno vlaganje zavezana visokim standardom OSU pri vseh svojih naložbah. Za več informacij obiščite: https://syntagmacapital.com

O družbi Nexans
Družba Nexans že več kot stoletje igra ključno vlogo pri elektrifikaciji planeta in je zavezana elektrifikaciji prihodnosti. Skupina s skoraj 25.000 zaposlenimi v 42 državah stremi k novemu svetu elektrifikacije: varnejša, bolj trajnostna, obnovljiva energija brez ogljika, ki je dostopna vsem. Leta 2021 je družba Nexans ustvarila 6,1 milijarde evrov standardne prodaje. Skupina je vodilna pri oblikovanju in proizvodnji kabelskih sistemov in storitev na petih glavnih področjih dejavnosti: proizvodnja in prenos energije, distribucija, uporaba, industrija in rešitve ter telekomunikacije in podatki. Družba Nexans je kot prva v svoji industriji ustanovila korporativno fundacijo za podporo dejavnostim, ki spodbujajo dostop do energije za prikrajšane prebivalce po vsem svetu. Skupina je zavezana pomoči pri doseganju ogljične nevtralnosti do leta 2030.

Nexans. Elektrificirajte prihodnost.
Nexans kotira na borzi Euronext Paris, razdelek A.
Za več informacij obiščite www.nexans.com
Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.
Kontaktni podatki
Marie Ciparisse
Telefon: +32 (0)2 315 70 12
E-pošta mciparisse@syntagmacapital.com

Vir: Syntagma Capital