O-STA

Evropska akademija za vodenje (ELA) nominirana za Evropsko nagrado za digitalna znanja in spretnosti 2024

Poletna šola za ženske voditeljice v digitalni dobi je uvrščena v ožji izbor za kategorijo Ženske v poklicih na področju IKT

[Bruselj, 6. junij 2024] Evropska akademija za vodenje, Huaweieva pobuda za razvoj talentov, ki je namenjena ženskam v Evropi, je bila nominirana za nagrado Evropske komisije za digitalna znanja in spretnosti 2024.

Evropska akademija za vodenje (ELA) si prizadeva zapolniti vrzel med spoloma s tem, da ženskam zagotavlja veščine, ki jih potrebujejo za aktivno vlogo v digitalni prihodnosti. S tem si želi ustvariti tudi bolj enakopravno in trajnostno Evropo, s svojimi programi pa prispeva k ciljem Evropske komisije za digitalno desetletje, namen katere je spodbujati digitalno usposobljeno prebivalstvo in povečati število visoko usposobljenih digitalnih strokovnjakov, hkrati pa si prizadeva za enakost in podporo ženskam pri njihovi poti do vodilnih položajev.

Nominacija potrjuje izjemno delo

Nagrade za digitalna znanja in spretnosti potrjujejo izjemno delo organizacij, ki po vsej Evropi prispevajo k napredku razvoja digitalnih veščin. Evropska akademija za vodenje (ELA) je bila uvrščena na ožji seznam nominirancev v kategoriji Ženske v poklicih na področju IKT za svoja dva vodilna programa: Šole za ženske voditeljice v digitalni dobi in Ženska akademija za podeželske inovacije. Nominacije so bile s strani Evropske komisije objavljene v četrtek, 30. maja 2024, zmagovalci pa bodo objavljeni junija.

Ob nominaciji je Tony Yong Jin, Huaweiev podpredsednik za evropsko regijo dejal: "Razvoj talentov je odgovornost vsake države, podjetja in akademske institucije. Pri Huaweiu smo zavezani k opolnomočenju zaslužnih posameznikov, da izkoristijo svoj polni potencial." Nominacije se je razveselila tudi Selina Wen, predstavnica Huaweia pri evropskih institucijah: "Naši programi predstavljajo izjemno priložnost za prihodnje voditeljice, saj lahko z njimi pridobijo vpogled v najsodobnejše tehnologije. Veseli nas, da je njihov pozitiven vpliv prepoznala EU." Berta Herrero, direktorica Evropske akademije za vodenje in vodja za raznolikost, enakost in vključenost pri Huawei Europe pa je poudarila: "Evropska akademija za vodenje je preoblikovala področje razvoja talentov in je konkurenčna najboljšim MBA programom ter zagotavlja, da Evropa ostane v ospredju digitalne revolucije. Kar so bile nekoč le sanje, je postala osrednja izhodiščna točka za ženske, ki bodo čez pet do deset let vodile evropsko gospodarstvo in inovacijske ekosisteme. Zelo sem ponosna na to, kar smo dosegli skupaj."

Paradna programa Evropske akademije za vodenje sta Šola za ženske voditeljice v digitalni dobi in Ženska akademija za podeželske inovacije

Šola za ženske voditeljice v digitalni dobi raziskuje preplet med tehnologijo, mednarodnimi odnosi in ekonomijo, s poudarkom na enakosti. Namenjena je mladim ženskam, sprejema pa predstavnice iz vseh 27 držav članic EU, Zahodnega Balkana in Ukrajine. Udeleženke mentorirajo strokovnjaki iz poslovnega sveta, akademske sfere in politike skozi vrsto mojstrskih razredov, panelnih razprav in timskih izzivov. Skozi programe raziskujejo vse od kodiranja in etike umetne inteligence do javnega nastopanja in trajnostnega upravljanja. Od ustanovitve leta 2021 je poletna šola potekala trikrat (v Lizboni, Pragi in Valenciji), izvedli pa so tudi zimsko šolo v Nici. Četrta poletna šola bo letos julija potekala v Varšavi.

Ženska akademija za podeželske inovacije pa je inovativna pobuda, zasnovana za opolnomočenje žensk iz podeželskih skupnosti. Namen akademije je ženskam omogočiti uspeh v zeleni in digitalni tranziciji, osredotoča pa se na podjetništvo, uporabo novih tehnologij za trajnostne inovacije in digitalizacijo malih in srednjih podjetij (MSP). Akademija je zasnovana tako, da pomaga podeželskim ženskam izkoristiti neskončne možnosti digitalne dobe za spodbujanje gospodarske rasti v svojih skupnosti. Inavguralni program je potekal leta 2022 v največji regiji Evrope, španski Castilla y León, in je zbral 15 žensk, ki živijo in delajo na podeželju po vsej EU.

Več kot 12.000 kandidatk

Od ustanovitve leta 2021 je več kot 12.000 kandidatk zaprosilo za sodelovanje v programih Evropske akademije za vodenje. Vse izbrane kandidatke prejmejo polno štipendijo za sodelovanje, v skladu s politiko enakih možnosti ELA.

Za več informacij obiščite spletno stran Evropske akademije za vodenje, kjer izveste tudi več o letošnji poletni šoli v Varšavi.

O Huaweiu

Huawei, ki je bil ustanovljen leta 1987, je vodilni svetovni ponudnik informacijske in komunikacijske tehnološke (ICT) infrastrukture ter pametnih naprav. Imamo približno 207 tisoč zaposlenih in delujemo v več kot 170 državah in regijah ter služimo več kot trem milijardam ljudi po vsem svetu.

Naša vizija in poslanstvo je vsem ljudem, tako doma kot v organizacijah, omogočiti digitalno izkušnjo, da bi ustvarili popolnoma povezan in pameten svet. V ta namen bomo spodbujali vseprisotno povezljivost in spodbujali enak dostop do omrežij, omogočili storitve v oblaku in umetno inteligenco po vsem svetu, da zagotovimo vrhunsko računalniško moč, kjer je potrebno, zgradili digitalne platforme za pomoč vsem panogam in organizacijam, da postanejo bolj gibčne, učinkovitejše in dinamične, na novo opredelili uporabniško izkušnjo z umetno inteligenco in jo prilagodili ljudem v vseh pogledih, ne glede na to, ali so doma, v pisarni ali na poti.

Za več informacij obiščite Huawei na spletnem mestu www.huawei.com ali nam sledite na:

https://www.linkedin.com/company/huawei
http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei