O-STA

Zavod Sv. Stanislava vabi na mednarodno konferenco, ki se bo ukvarjala z vprašanji religijskega pouka v različnih šolskih sistemih

V prostorih Zavoda Sv. Stanislava organiziramo mednarodno konferenco, ki se bo ukvarjala z vprašanji RELIGIJSKEGA POUKA V RAZLIČNIH ŠOLSKIH SISTEMIH. Pričakujemo predavatelje iz devetih držav s štirih celin. Konferenca bo potekala v angleškem jeziku.

Konferenca bo potekala 5.12. v dvorani Matije Tomca (pri glavnem vhodu). Vljudno ste vabljeni, da se udeležite že prve sekcije, s pričetkom ob 8.30. Podroben opis konference, program in razpravljavce lahko najdete v priponki, opozorili pa bi vas radi na dva termina, ki vas utegneta še posebej zanimati.

· Prvi je NOVINARSKA KONFERENCA ob 13.00 v salonu Janeza Pavla II, (prvo nadstropje). Na konferenci bomo pripravili pregled dopoldanskega programa in predstavitev zbornika"The Routledge International Handbook of Religious Education", ki je pred kratkim izšel pri založbi Routledge Press. Za tem pa bo priložnost tudi za novinarska vprašanja.

· Drugi del programa, ki bi znal biti zanimiv vam in vašim bralcem pa je PLENARNO ZASEDANJE z diskusijo, ki se bo pričelo ob 16.00 v dvorani. Na razpravo so vabljeni profesorji in predstavniki verskih skupnosti. Zdi se nam pomembno, da ob vidikih različnih držav po svetu dodamo tudi širši pogled iz slovenskega prostora. Prav zato je udeležba medijev nepogrešljiva, da se odpre širša razparava.

Morda velja omeniti še to, da bo pri razpravi sodeloval tudi Dr. Cole Durham, direktor Mednarodnega centra za pravo in religijske študije pri Brigham Young University in svetovalec za versko svobodo pri OVSE-ju. Dr. Durham, kot tudi drugi predavatelji, bodo v Ljubljani v času konference in v kolikor bi vas zanimalo, vam lahko z njimi uredimo INTERVJU. Vljudno pa vas naprošamo, da zaradi lažje organizacije tovrstni interes najavite vnaprej. Prav tako bo z vidika organizacije dobrodošla tudi vaša napoved udeležbe na konferenci ali sklepnemu plenumu.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo preko telefona 040 72 72 97 (Marko Weilguny) ali po elektronski pošti skg20@stanislav.si.

Vljudno vabljeni!