O-STA

Vabilo na predavanje: "Kaj lahko ponudi EPPO kot pomoč laboratorijem v naši regiji za pot k učinkoviti diagnostiki škodljivcev"

Nacionalni inštitut za biologijo in BioSistemika d.o.o vas vabita, da se udeležite treh predavanj organiziranih v okviru mednarodne delavnice qPCR Experience: PCR v realnem času v rastlinski patologiji: diagnostika in raziskave.

Predavanja bodo potekala v petek, 7. decembra 2012, v M hotelu, Derčeva 4, Ljubljana.

Predavanja bodo v angleškem jeziku, udeležba je prosta.


ob 9:30

"Kaj lahko ponudi EPPO kot pomoč laboratorijem v naši regiji za pot k učinkoviti diagnostiki škodljivcev"

Françoise Petter, pomočnica direktorja Evropske organizacije za varstvo rastlin (EPPO/OEPP, European and Mediterranean Plant Protection Organization).

Beseda predavateljice:

Program EPPO za področje diagnostike vključuje pripravo specifičnih diagnostičnih testov za škodljivce in razvoj vzporednih navodil za sistem kakovosti in akreditacijo. Cilj tega programa je zagotoviti zanesljivo in usklajeno diagnostiko rastlinskih patogenov v EPPO regiji. Standarde za specifične škodljivce je potrebno neprestano pregledovati in dopolnjevati, da so primerni za uporabo najnovejših tehnik kot sta PCR v realnem času in sekvenciranje.

O predavateljici:

Gospa Petter je študirala agronomijo v Franciji. Svojo kariero je začela kot vodja letalske inšpekcijske službe v Parizu in se 1994 leta priključila francoski nacionalni organizaciji (NPPO) za varstvo rastlin, kjer je bila odgovorna predvsem za program nadzora drevesnic. Vključena je bila v pogajanja pri postavljanju evropske zakonodaje kot tudi v bilateralna pogajanja z drugimi državami za program francoskega izvoza. Leta 2003 se je priključila Evropski organizaciji za varstvo rastlin (EPPO, European and Mediterranean Plant Protection Organization) kot pomočnica direktorja, kar je še danes. Odgovorna je predvsem za koordinacijo programov s področja diagnostike in analize tveganja okužb.