O-STA

Gostovanje baletnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana v Južni Koreji

Del ljubljanskega baletnega ansambla je v začetku decembra nastopil na prireditvi Adria Arts & Culture Festival v Seulu, s katero so zaznamovali 20-letnico vzpostavitve diplomatskih stikov med Republiko Slovenijo in Južno Korejo.

Festival sta pripravila južnokorejsko ministrstvo za zunanje zadeve in trgovino ter svet za umetnost Južne Koreje. Nastop ljubljanskih baletnih plesalcev je južnokorejsko občinstvo pozdravilo z navdušenjem.

Kot je povedal ravnatelj SNG Opera in balet Ljubljana Mitja Bervar, so se v Seulu za povabilo ljubljanskemu baletu odločili zaradi uspešnega sodelovanja nacionalne operno baletne hiše na koncertu v okviru Festivala oddaljenih kultur - Nasmeh Koreje, junija v Cankarjevem domu v Ljubljani.

SNG Opera in balet Ljubljana tudi sicer načrtuje krepitev odpiranja v mednarodni prostor, zato je obisk v Južni Koreji izrabilo tudi za pogovore o nadaljnjem sodelovanju.

podpis k fotografiji:

Člani baletnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana, slovenska veleposlanica Helena Drnovšek Zorko, predstavniki južnokorejskega zunanjega ministrstva,

ravnatelj SNG Opera in balet Ljubljana Mitja Bervar, umetniški vodja ljubljanskega baleta Irek Mukhamedov.

Foto: SNG Opera in balet Ljubljana