O-STA

Sneguljčica in obisk Dedka Mraza

Gledališče HIŠKA, KD Teater in ZKD GRosuplje

produkcija predstave za veseli december 2012

Grosuplje, 10. december 2012

Priredba: Irena Žerdin

Brata Grimm

SNEGULJČICA

PREDSTAVA Z OBISKOM DEDKA MRAZA

Vsako leto ste mladim gledališkim ustvarjalcem Gledališča Hiška dali priložnost, da se pridružijo decembrskemu vzdušju in prihod Dedka Mraza popestrijo z novoletno gledališko predstavo. Že sedmič zapored bodo k čarobnosti decembra prispevali mladi igralci gledališkega ansambla OŠ Louisa Adamiča in KD Teater Grosuplje, ki jo že enajst let uspešno vodi mentorica Irena Žerdin.

V Veselem decembru 2012 naša ponudba pomeni potovanje v svet najlepših pravljic bratov Grimm. Jacob Ludwig Karl in Wilhelm Karl Grimm sta bila rojena konec 18. stoletja v nemškem mestu Hanau in spadata med najbolj znane avtorje otroških pravljic, ki so prevedene v številne jezike. Veljata za začetnika nemške slovnice in slovarja nemškega knjižnega jezika. Znamenite Grimmove pravljice sta izdala pred 200 leti. Njune pravljice so nastajale na podlagi ljudskih pripovedk in so odsev družbe in razmer, v katerih sta brata živela. Rokopis Grimmovih pravljic je uvrščen na Unescov seznam Spomin sveta. Tudi zato ansambel Gledališča Hiška zelo motivirano vstopa v produkcijo projekta Veseli December.

SNEGULJČICO vsi poznate, zato nam o njej skoraj ni potrebno govoriti. Besedilo pravljice Sneguljčice dopušča pravljičnosti prosto pot, da nam spregovori o svetu, razklanem med dobrim in zlim, o svetu, kjer se zlo koti iz narcizma in nepotešenega ega ter nam šepeta o silah zla in odrešilni moči ljubezni.

Po stari dobri decembrski tradiciji se bo Sneguljčici in sedmim palčicam ob koncu predstave pridružil še dedek Mraz, ki bo skupaj s Piko in drugimi igralci razdelil darila med vaše otroke.

Darilo priskrbite sami, nam ga dostavite in po predstavi ga Dedek Mraz podari vašemu otroku.

P. S.

Uspehi Gledališča Hiška OŠ LA Grosuplje&KD Teater Grosuplje so v letu 2012 spet rekordni. V Sloveniji so se udeležili vseh možnih festivalov in se z njih vrnili z nagradami. Po tolikih letih redne udeležbe na srečanjih otroških gledališč JSKD R Slovenije lahko brez zadržka rečemo, da gre za najboljše otroško gledališče v Sloveniji.

Predstava PIKA NOGAVIČKA je doživela 21 ponovitev, ogledalo si jo je nekaj manj kot 4000 gledalcev iz cele Slovenije. Uspehi in nagrade: uvrstitev na državno srečanje otroških skupin 2012 v organizaciji JSKD, 10. festival otroških gledaliških sanj 2012, Pionirski dom Ljubljana - ocena žirije: Sanjko za najboljšo predstavo I. in II. triade OŠ, druga nagrada za najboljšo sceno in glasbo, Brina Predalič v vlogi Pike Nogavičke pa je prejela nagrado "obetavna igralka". V sklopu EPK Maribor 2012 pa smo tudi mi sodelovali v programu, ki ga je sestavljala cela vrsta vrhunskih umetnikov in sicer v okviru festivala KampArt 2012, v mestnem parku v Mariboru, v programu za otroke.

Počaščeni bomo, če si zasluge za uspeh Gledališča Hiška delite z nami. Še naprej računamo na vašo podporo.

Termini za izven:

Sobota, 15. 12. ob 10:00, Kulturni dom Grosuplje

Petek, 21. 12. ob 17:00, Kulturni dom Grosuplje

Se veselimo srečanja z Vami!

v imenu Gledališča Hiške vodja strokovne službe ZKD Grosuplje vsem otrokom najdražji

režiserka Irena Žerdin Simona Zorc Ramovš Dedek Mraz