O-STA

Naprava za medicinsko slikanje podjetja Carestream Health bo prepotovala Antarktiko

Carestream je z DRX tehnologijo oskrbel ekspedicijo, ki bo na "najbolj mrzlem potovanju" poskušala prvič pozimi prečkati Antarktiko

ŽENEVA --(BUSINESS WIRE)-- CARESTREAMOV DRX-Transportable je na poti na Antarktiko v sklopu najnovejše ekspedicije izkušenega polarnega raziskovalca Sira Ranulpha Fiennesa. Na eni izmed zadnjih polarnih preizkušenj bo odprava poskušala pozimi prečkati Antarktiko - najhladnejše potovanje na svetu jo bo popeljalo na skoraj 4000 km dolgo pot po skoraj popolni temi pri temperaturah, ki dosegajo tudi do -90°C.

Carestreamov rentgenski sistem je na poti na Antarktiko v sklopu najnovejše odprave izkušenega polarnega raziskovalca Sira Ranulpha Fiennesa. (Fotografija levo: Business Wire)

Naprava za medicinsko slikanje podjetja Carestream bo odpravi na voljo za hitro in enostavno diagnosticiranje v primeru zdravstvenih težav. DRX-Transportable, del družine digitalnih radiografskih rešitev DRX, ki imajo skupen DRX-1 brezžični detektor, je trpežna naprava, ki združuje več rešitev in je bila izdelana posebej za uporabo na prostem. Sistem tako združuje brezžični detektor, elektroniko, brezžično dostopno točko in tablični PC, vse pa ja shranjeno v čvrstem prenosnem zaboju. Britanski distributer za Carestream Health, BCF Technology, pa je za celoten paket daroval še generator za rentgenske posnetke.

"Za najbolj mrzlo potovanje je bilo nujno, da imamo majhen, lahek in enostaven digitalni rentgenski sistem za primer, da bi se zgodilo najhujše. Carestreamov DRX-Transportable odlično ustreza našim potrebam," je povedal zdravnik na odpravi Rob Lambert.

Ledena ekipa bo božič preživela z družinami ter poskrbela za zadnje priprave in trening. Konec decembra pa se bodo v Cape Townu pridružili raziskovalni ladji SA Agulhas. Prva trans-antarktična zimska odprava pa skuša zbrati tudi 10 milijonov ameriških dolarjev za dobrodelno iniciativo "Seeing is Believing", ki se po celem svetu bori proti slepoti, ki se jo da preprečiti.

Na enakonočje 21. marca 2013, bo šest članov odprave začelo svojo šestmesečno potovanje proti Rossovem morju. Pot od ruske baze Novolazarevskaja (Novo) do baze kapitana Scotta v zalivu McMurdo preko južnega pola bo preizkus za človeško vztrajnost. V tem času bo odprava povsem odvisna sama od sebe, saj ni možnosti za iskanje ali reševanje, ker zračna podpora pozimi ni možna zaradi teme in nevarnosti, da bi zaradi temperatur zmrznilo gorivo.

"Navdušeni smo bili, da smo prošnjo za DRX-Transportable dobili od samega Sira Randulpha," je dejala Jane Grimsley, vodja marketinga v Carestreamovem evropskem oddelku za digitalno slikanje. "Sistem je izdelan za delovanje v različnih težavnih okoljih, in, v upanju da ne bo potreben, smo prepričani, da bo pomagal pri postavitvi pravočasne diagnoze, ki bo omogočila hitro in primerno zdravljenje."

Opis fotografije:

Craig Smillie, strokovnjak v Carestreamovem evropskem servisu za digitalno radiografijo za Veliko Britanijo in Nordijske države ter Sean Stevenson, IT inženir v BCF Technology, preverjata DRX-Transportable System preden ga naložijo na SA Agulhas.

O Siru Ranulphu Fiennesu OBE

Sir Ranulph Fiennes OBE je, tako Guinnessova knjiga rekordov, "najpomembnejši še živeči raziskovalec na svetu". Sir Ranulph je bil prvi, ki je prečkal Antarktiko brez podpore (z dr. Mikom Stroudom); prvi, ki je prečkal obe polarni ledeni ploskvi in najstarejši zemljan, ki se je povzpel na Everest; ostaja pa tudi edini še živeči človek, ki je obkrožil svet od pola do pola (skupaj s pokojnim Charlsom Burtonom).

Za več informacij o najbolj mrzlem potovanju obiščite www.thecoldestjourney.org. Skupini lahko sledite na Twitterju: @coldestjourney. Projekt lahko poiščete tudi na Facebooku: www.facebook.com/thecoldestjourney

O podjetju Carestream Health

Carestream Health je svetovni dobavitelj zobozdravstvenih in medicinskih sistemov za slikanje ter ostalih medicinskih IT rešitev; rentgenski film in digitalni rentgenski sistemi za varno testiranje; in napredne materiale za natančne filme in elektroniko.

Za več informacij o širokem spektru proizvodov, rešitev in storitev podjetja, prosimo, stopite v stik z vašim predstavnikom za Carestream ali obiščite www.carestream.com.

CARESTREAM je blagovna znamka podjetja Carestream Health.


Na spletu lahko Carestream Health sledite na:
http://www.twitter.com/carestream
http://www.youtube.com/carestreamhealth1
http://blog.carestreamhealth.com/
http://www.facebook.com/carestream

2012

Fotografije in multimedijska galerija so na voljo na: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20121212006612/en/


Kontakti
Carestream Health
Robert Ashby, +44 (0) 1442 838821
robert.ashby@carestreamhealth.com

ali

Robert Salmon, 585-627-6560
robert.salmon@carestream.com

Vir: Carestream Health

Pametna multimedijska galerija
Foto
Carestreamov rentgenski sistem je na poti na Antarktiko v sklopu najnovejše odprave izkušenega polarnega raziskovalca Sira Ranulpha Fiennesa. (Fotografija: Business Wire)

Foto
Carestreamova rentgenska enota bo uporabljena v najbolj težavnem okolju. (Fotografija: Business Wire)


Omogoča Business Wire

To sporočilo za javnost in multimedijsko galerijo si lahko ogledate na:
http://www.businesswire.com/news/home/20121212006612/en