O-STA

Arden Asset Management z novim vzajemnim skladom, vrednim 700 milijonov dolarjev, ki bo upraviteljem hedge skladov nudil dnevni dostop do likvidnosti

Sklad predstavlja prelomnico v širitvi možnosti za investiranje pokojninskih sredstev in dopolnjuje obstoječi poudarek na institucijah

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Arden Asset Management LLC ("Arden"), eno izmed vodilnih neodvisnih alternativnih podjetij za upravljanje s premoženjem, ki upravlja s premoženjem vrednim približno 7,5 milijard ameriških dolarjev, je sporočilo, da je od 17. decembra 2012 na tržišču odprt vzajemni sklad s sredstvi več kot 700 milijonov ameriških dolarjev. Cilj sklada z imenom Arden Alternative Strategies Fund (ARDNX), ki investitorjem nudi dostop do strategij za strokovno upravljanje hedge skladov, je zvišanje vrednosti kapitala. Da bi dosegel ta cilj, bo sklad skušal doseči relativno nizko korelacijo z večjimi trgi lastniških vrednostnih papirjev in fiksnega donosa v obliki dnevne likvidnosti.

Sklad dopolnjuje Ardenovo osnovno dejavnost nudenja prilagojenih rešitev za hedge sklade, upravljanja z računi, združevanja posameznikovih računov v sklad (commingled vehicles) ter drugih uslug, ki jih nudijo svojim globalnih institucionalnim strankam in pokojninskim skladom.

Averell H. Mortimer, predsednik in direktor, je dejal: "S tem, ko globalno prebivalstvo živi dlje in ima večji nadzor nad načrtovanjem svojih financ, nastaja čedelje večja potreba po dostopu do alternativnih investicijskih produktov, zlasti na področju določenih prispevkov. Veseli smo, da lahko ponudimo raznolike, alternativne investicijske strategije prek našega inovativnega produkta za dnevno likvidnost. Omogočati večji dostop in izbiro strankam je gotovo tisto, kar bo pomembno v prihodnosti, in verjamemo, da je naš program odličen način, da povečamo raznolikost svojega portfelja, hkrati pa predstavlja prelomnico v širitvi možnosti za investiranje pokojninskih sredstev. Menimo, da bo ta sklad resnično spremenil pravila igre na tem področju."

"Posebej smo veseli izjemne strokovnosti naložbenih upraviteljev, ki so nosilci programa, in njihovega zavedanja pomena te priložnosti za sodelovanje v počasni a vztrajni rasti samoupravljanja pokojninskih sredstev," je dejal Henry P. Davis, izvršni direktor, ki je vodil ekipo Ardena pri pobudi za vzajemni sklad.

Podjetje Arden Asset Management LLC je bilo ustanovljeno leta 1993 in je trenutno eno izmed vodilnih alternativnih podjetij za upravljanje s premoženjem na svetu, pisarne pa ima v New Yorku in Londonu. Arden je registriran investicijski svetovalec Ameriške komisije za vrednostne papirje in borzo (US Securities and Exchange Commission - SEC), Ardenovo sestrsko podjetje, Arden Asset Management (VB), Ltd., pa je odobreno in regulirano s strani britanske agencije za nadzor finančnih trgov U.K. Financial Services Authority (FSA). Ardenovi institucionalni in posamezni investitorji vključujejo davčne zavezance in davkom nezavezane stranke iz Združenih držav Amerike, Kanade, Južne Amerike, Združenega kraljestva, Evrope, Avstralije, Japonske in Azije, z izjemo Japonske.

Sklad si pridržuje pravico, da prispevke kadarkoli prerazporeja med upravitelji in/ali strategijami. Nadalje se lahko svetovalec v imenu sklada odloči, da sploh ne uporabi ene ali več zgoraj omenjenih strategij ali upraviteljev, ali vpelje nove upravitelje in strategije. Iz tega sledi, da so zgoraj omenjeni pričakovani upravitelji predstavljeni samo ilustrativno, zato na podlagi tega ni mogoče sklepati, kakšna bo sestava nastajajočega porteflja sklada (in njegovih upravljavcev), saj se to lahko kadarkoli spremeni.

* Sklad trži podjetje Arden Securities LLC. Investitorji naj temeljito pretehtajo investicijske cilje, tveganja, bremena in stroške sklada, preden vanj vložijo sredstva. Če želite prospekt, ki vsebuje vse te in druge informacije, prosimo, pokličite na 866-773-7145 ali obiščite spletno stran www.ardenfunds.com, kjer si lahko ogledate prospekt oz. ga prenesete na svoj računalnik. Pred investiranjem prospekt pazljivo preberite.

Investicije sklada so izpostavljene številnim tveganjem, zaradi katerih neto vrednost premoženja sklada variira. To pomeni, da lahko vrednost vaše investicije v sklad pade in lahko izgubite svoj denar. Dejanska izpostavljenost sklada tveganjem v njegovem investicijskem programu bo vseskozi nihala in bo odvisna od različnih dejavnikov, med drugim tudi od odločitev svetovalca v zvezi z vlogami, vendar ne izključno od njih. Mnoge strategije sklada vključujejo "špekulativne" investicijske programe. To pomeni, da ste lahko kot investitor sklada izpostavljeni veliko večjim tveganjem kot če investirate v druge, bolj tradicionalne vzajemne sklade. Prav tako ni nobenih zagotovil, da bodo svetovalec ali njegovi pod-svetovalci dosegli cilje sklada. Ko vlagate v sklad, je vaša investicija izpostavljena različnim tveganjem - prosimo, poiščite več podrobnosti o tveganjih, katerim je izpostavljen sklad, v prospektu.

Delnice sklada lahko izgubijo vrednost in obstaja tveganje, da z investiranjem v sklad izgubite denar.

Registracija pri SEC ne pomeni določene ravni strokovnosti ali izobraženosti, ali odobritve s strani SEC.


Kontakt

Sard Verbinnen & Co
Jonathan Gasthalter/Paul Caminiti, 212-687-8080

Vir: Arden Asset Management LLC

Podpora: Business Wire