O-STA

Prireditve na prostem, ki so se odvijale v Pravljičnem Celju 2012, je obiskalo več tisoč obiskovalcev

Vrhunec je dogajanje doseglo s silvestrovanjema za otroke in odrasle

Celje, 2. januar 2013, Program Pravljičnega Celja 2012 je tudi letos dosegel vrhunec s silvestrovanjema za otroke v Pravljični deželi in tistim za nekoliko starejše na Trgu celjskih knezov, kjer so letos za glasbeni program poskrbeli člani skupine Mambo kings.

S silvestrovanjema smo v Celju tudi uradno zaključili pester program prireditev, ki so se v mestu ob Savinji odvijale od 5. 12. 2012, ko je župan Mestne občine Celje Bojan Šrot slovesno prižgal praznično osvetlitev v mestu. V Celju letos ni bilo ognjemeta, a zbrana množica je vseeno rajajoče vstopila v novo leto. Prvo poslanico letošnjega leta je zbranim prenesla podžupanja Mestne občine Celje, mag. Darja Turk, ki je vsem zaželela vse lepo v prihajajočem letu. V letošnjem letu je dogodke Pravljičnega Celja 2012, poudarek je bil na brezplačnih koncertih, ki so se večinoma odvijali na velikem odru v središču mesta na Glavnem trgu, obiskalo več tisoč obiskovalcev, v Pravljično deželo pa je v osemnajstih dnevih prispelo več kot 22.300 otrok, staršev in starih staršev.

Ideja Pravljične dežele je pričarati praznične, čarobne in pravljične decembrske dni, ki so namenjeni najmlajšim obiskovalcem. Tudi letos so za dogajanje skrbele pravljične vile, Sneguljčica in vsi snežaki v vrsti, pravljične kočije, Sladki Toni, Toni baloni, Palčica, Cekinčica in mali konjiček Tomi. Na odru Pravljične dežele na Glavnem trgu v središču mesta Celje se je v osemnajstih dnevih zvrstilo kar 458 izvajalcev, 28 ljudi pa je skrbelo za dnevno postavitev in nemoteno dogajanje v najbolj edinstveni deželi za otroke v Sloveniji. Pravljično deželo je v osemnajstih dneh obiskalo več kot 22.300 obiskovalcev, ki so v Celje prišli tudi s pravljičnimi vlak, ki so, zahvaljujoč izjemno dobremu sodelovanju s Slovenskimi železnicami, vozili v smereh LJUBLJANA - Celje, MARIBOR - Celje in VELENJE - Celje.

V priponki prilagamo tudi fotoutrinek iz silvestrovanja na Trgu celjskih knezov

Na fotografiji: Člani skupine Mambo kings (iz fotoarhiva skupine)

Več informacij: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, e-pošta:snezana.gabrovec@celje.si