O-STA

Razpis za festival Zlata paličica 2013

Lutkovno gledališče Ljubljana do 15. februarja zbira prijave za 15. festival Zlata paličica 2013, ki bo od 30. septembra do 6. oktobra 2013 v Ljubljani.

Festival Zlata paličica z letošnjim letom z izborom najboljših slovenskih dramskih, glasbenih, lutkovnih, plesnih in eksperimentalnih predstav za otroke in mladino preteklih dveh sezon postaja pregledni nacionalni festival uprizoritvenih umetnosti za otroke in mladino. Poleg predstavitve najboljših dosežkov je njegov namen tudi predstavitev tuje kakovostne uprizoritvene ustvarjalnosti v domačem prostoru, spodbujanje kakovostne, raznolike in kontinuirane uprizoritvene produkcije za otroke in mlade, dvigovanje ravni kakovosti kulturnih vsebin v okviru šolskih programov, vzpostavitev standardov kakovosti na nivoju ponudbe kulturnih ponudnikov in predstavitev slovenske odrske ustvarjalnosti tujim in slovenskim selektorjem, organizatorjem in strokovni javnosti.

Selektorica festivala je Zala Dobovšek, ki bo v tekmovalni program vključila od 10 do 15 predstav, tričlanska žirija pa bo ob koncu festivala podelila nagrado za najboljšo predstavo v celoti, nagrado za najboljšo predstavo po izboru otroške in mladinske žirije in tri posebne nagrade po izboru žirije. Več o festivalu je na voljo na spletni strani. V priponki je fotografija zmagovalne predstave festivala Zlata paličica 2011 Livingstonov poslednji poljub (režija Nana Milčinski, Anton Podbevšek Teater, Novo mesto).