O-STA

Izbor naj slovenskih smučišč že v polnem teku

Pod okriljem radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" se je konec decembra pričela akcija "Naj smučišče 2012/13". Akcija je že več kot dvajset let stalnica v slovenskem prostoru, vsako leto pa postreže s kakšno novostjo. Tudi letos bo temu tako, saj se mreži radijskih postaj, ki oddajo predvajajo, priključuje Radio Maribor.

Zima bo, kot kaže, letos naklonjena smučarjem in smučiščem. Naravni sneg in nizke temperature v začetku decembra so omogočile kvalitetno pripravo prog in uspešen začetek sezone. Hkrati s smučarsko sezono pa se je že 22. leto zapored pričel tudi izbor "Naj smučišče", katerega glavni cilj je predstavljati in promovirati slovenska smučišča. V okviru radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" bo ekipa vsako soboto obiskala eno od slovenskih smučišč. Ob obisku bodo preverili, kakšne so razmere na progah, kako je poskrbljeno za varnost, kakšna je gneča, katere so morebitne novosti, kakšne so cene smučarskih vozovnic in kako je poskrbljeno za dodatno animacijo ter zabavo tako najmlajših kot tudi starejših. Oddajo bo po novem moč poslušati kar na 11-ih radijskih postajah, saj se je že obstoječim pridružil še radio Maribor.

Ob predstavitvi smučišč bo ekipa pozivala smučarje h glasovanju na naj.smucisce.si, ki deluje pod okriljem portala www.dj-slovenija.si. Najbolj priljubljena smučišča namreč vsako leto izbirajo izključno smučarji in smučarke. Da je smučanje v Sloveniji še vedno eden od najbolj priljubljenih športov, dokazuje število glasov, ki jih v uredništvo prejmejo vsako leto več. Lani je bilo teh več kot 40.000. Pri tem je seveda v pomoč tudi bogat nagradni sklad, saj vsako leto med posameznike, ki oddajo svoj glas za "Naj smučišče" podelijo številne nagrade pokroviteljev. Letos se z glasovanjem vsak teden potegujete za 6-dnevne smučarske vozovnice, športna očala Bolle, smučarske čelade Salomon, smučarske nogavice in darila podjetja Fux. Ob koncu akcije pa nas vas čakajo smuči Atomic in strešni kovček Thule.

Izbor najboljših slovenskih smučarskih centrov bo potekal do konca marca ter se, kot običajno, v aprilu zaključil z razglasitvijo najboljših.