O-STA

Pustno rajanje za otroke v LGL

Letošnje pustno rajanje za otroke bo v znamenju Obutega mačkona. Mačkon de Fyodore in dvorni norec Jacques vas bosta vodila skozi zabavo polno plesa in igric. Ne pozabite obleči svojega najljubšega kostuma in se za dve uri prepustite pravi otroški pustni zabavi.

Nedelja, 10. februar 2013, 11.00, 6 €, Oder pod zvezdami

PUSTNO RAJANJE Z OBUTIM MAČKONOM

Pustno rajanje v Lutkovnem gledališču Ljubljana je sicer postalo že tradicionalno in po pustni nedelji bo sledila zabava še na pustni torek. Ponovno imamo na sporedu Veliki kosovirski koncert in po uro dolgem koncertu sledi pustna zabava.

Torek, 12. februar 2013, 17.00, 6 €, Oder pod zvezdami

VELIKI KOSOVIRSKI KONCERT IN PUSTNO RAJANJE

Pred 12 leti je po uspešni premieri predstave Spet Kosovirji nastala zgoščenka in koncertna inačica Veliki kosovirski koncert. Pesmi s te zgoščenke sodijo še danes med najkakovostnejšo glasbeno ponudbo za najmlajše. Koncert smo ponovno postavili na oder za zaključek festivala kulturne vzgoje Bobri, otroci pa si ga bodo lahko ogledali tudi na pustni torek.

Pesmi: Svetlana Makarovič; aranžmaji: Nino de Gleria; režijsko vodstvo: Barbara Hieng Samobor; kostumske aplikacije: Barbara Stupica; oblikovanje luči: Kristijan Vidner; nastopajo: Martina Maurič Lazar, Brane Vižintin, Miha Arh, Asja Kahrimanović, Iuna Ornik k. g., Katja Povše k. g., Ana Vipotnik k. g.; glasbeniki: Blaž Celarec, Jelena Ždrale, Drago Ivanuša, Luka Ropret, Nino de Gleria

Nekega dne se trije radovedni mladi Kosovirji odpravijo na potovanje. Letijo, letijo ... in srečajo gosko, snežno sovo, malo Cepetalo, Strašnika in coprnico Zofko, srako tatico, krokodila, Ščeperja in še mnoge druge. Skoraj vsak jim zapoje pesem. Jih želite slišati? Prisluhnite jim in skupaj z njimi zaplešite na velikem pustnem koncertu.

Program Lutkovnega gledališča Ljubljana lahko spremljate na spletni strani www.lgl.si,
na twitterju twitter.com/Lutkovno in facebooku fb.me/LutkovnoGledalisceLjubljana.

Blagajna je odprta od ponedeljka do petka med 9. in 19. uro, ob sobotah med 9. in 13. uro ter uro pred predstavo. Na voljo je brezplačna telefonska številka 080 2004