O-STA

Panamska uprava za pomorstvo odobrila protipiratske operacije podjetja AdvanFort

12. februar, 2013

WASHINGTON--(BUSINESS WIRE)-- AdvanFort Company, eden izmed vodilnih ponudnikov celovitih rešitev za pomorsko varnost za komercijalno ladjarstvo na svetu, je prejšnji teden dobil zeleno luč Panamske uprave za pomorstvo (Panama Maritime Authority - PMA) za izvajanje protipiratskih operacij na plovilih s panamsko zastavo.

"V AdvanFortu smo zelo veseli, da je država, ki ima največ registriranih plovil na svetu, preverila naše podjetje ter odobrila naše profesionalne operacije za zaščito njihovih ladij pred napadi piratov," je dejal kapitan William H. Watson, direktor AdvanForta.

"Želel bi se osebno zahvaliti Alfonsu Castilleru, generalnemu direktorju Panamske trgovske mornarice, za profesionalizem, ki smo ga bili deležni v procesu odobritve."

Da bi vse potekalo gladko, je g. Watson je obiskal Panamo in se srečal z g. Castillerom in gospo Nyxkhari Ardilla z oddelka za pomorsko varnost ladij pri PMA.

Resolucijo (številka 106-26-DGMM) z datumom 4. februar 2013 je podpisal generalni direktor po predhodnem obsežnem pregledu, ki sta jo izvedla tehnični odbor in pravna služba PMA.

Republika Panama je država z največ registriranimi plovili, saj več kot 5700 ladij plove pod njeno zastavo.

AdvanFort je nedavno poudaril svojo predanost kakovostnemu managmentu z obvestilom, da je v procesu pridobitve certifikata ISO 9001.

Poleg tega številni AdvanFortovi uslužbenci za varnost plovil ta teden sodelujejo v prvem programu za protipiratsko urjenje, namenjeno korporacijam, ki delujejo na področju trgovske mornarice.

Program, ki ga omogoča Akademija za uveljavitev nacionalnega pomorskega zakona (National Maritime Law Enforcement Academy - NMLEA) v sodelovanju s Pomorskim inštitutom za tehnologijo in diplomski študij (Maritime Institute of Technology and Graduate Studies - MITAGS), je velik korak naprej k izpolnjevanju vedno večjih mednarodnih zahtev za standardizacijo (in profesionalizacijo) protipiratskih varnostnih ekip po vsem svetu.

V okviru novega programa, ki ga ponujata NMLEA in MITAGS, udeleženci spoznajo primere "dobre prakse", ki so bili identificirani doslej, s posebnim poudarkom na učinkoviti integraciji med varnostnimi silami in kapitani ter posadkami plovil.

Robert M. Wells z NMLEA, ki je zadolžen za usposabljanje, je izpostavil vodilno vlogo podjetja v svetu zasebnega pomorskega varovanja ter poudaril dejstvo, da je operacije podjetja prav prejšnji teden uradno odobrila Panamska uprava za pomorstvo.

"Program," je dejal Wells, "je oblikovan tako, da bi bil v pomoč podjetjem, kot je AdvanFort, pri ohranjanju in poudarjanju najvišje stopnje profesionalnosti svojega varnostnega osebja."

Več informacij najdete na: http://www.advanfort.com/Maritime_Security.pdf

Kontakt

AdvanFort Company
Nathiya Prakasam, odnosi z javnostmi
+1 703-657-0100
info@advanfort.com

Sporočilo za javnost v izvirniku je dostopno na:
http://www.businesswire.com/news/home/20130211006374/en