O-STA

Zimske počitnice v družbi Mladih zmajev - tudi na Mali ulici

Javni zavod Mladi zmaji - Center za kakovostno preživljanje prostega časa otrok in mladih, bo s finančno pomočjo Mestne občine Ljubljana in z delno s finančno pomočjo Urada RS za mladino (Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport) pripravil pester program zimskih počitnic za ljubljanske otroke in dijake.Vzporedno z aktivnostmi, ki se bodo odvijale na prostem, bodo potekale tudi aktivnosti v Četrtnih mladinskih centrih Bežigrad, Črnuče, Šiška in Zalog, ki bodo v času zimskih počitnic odprti vsak delavnik od 14. do 19. ure. Letos prvič pa pripravljamo tudi zimsko počitniško varstvo, ki ga bomo izvajali v Družinskem centru mala ulica.

Več info v nadaljevanju ali na: www.mladizmaji.si in www.malaulica.si .

Opombe:

1. Fotografija - Družinski center Mala ulica (foto: Nik Rovan)

2. Fotografija - Smučanje na Cerknem (Foto: arhiv ŠD Šmartno Tacen)

###

Mladi zmaji med zimskimi počitnicami 2013

Javni zavod Mladi zmaji - Center za kakovostno preživljanje prostega časa otrok in mladih, bo s finančno pomočjo Mestne občine Ljubljana in z delno s finančno pomočjo Urada RS za mladino (Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport) pripravil pester program zimskih počitnic za ljubljanske otroke in dijake. Hkrati z aktivnostmi, ki se bodo odvijale na prostem, bodo potekale tudi aktivnosti v Četrtnih mladinskih centrih Bežigrad, Črnuče, Šiška in Zalog, ki bodo v času zimskih počitnic odprti vsak delavnik od 14. do 19. ure.

V ponedeljek, 25. 2. 2013

gremo smučat na Cerkno. Smučanje bo potekalo pod vodstvom smučarskih vaditeljev iz ŠD Šmartno-Tacen, v spremstvu zaposlenih iz Javnega zavoda Mladi zmaji. Zagotovljen bo avtobusni prevoz, smučarska karta, smučarski učitelj ter kosilo. Prispevek na udeleženca je 10 EUR.

Foto: ŠD Šmartno Tacen

V torek, 26. 2. 2013

se odpravljamo na ogled filmske predstave v kino Kolosej. Film si bodo mladostniki sami izbrali naknadno, ko bodo znane predstave za ta dan. Prispevek na udeleženca je 2 EUR.

sredo, 27. 2. 2013

se odpravimo na kopanje in zganjanje vodnih vragolij v vodno mesto Atlantis (BTC). Zbor bo ob 11. uri pred vhodom v Atlantis, zaključek predvidoma ob 15. uri. Udeleženci potrebujejo kopalno opremo in malico. Prispevek na udeleženca je 2 EUR.

Foto: Promo Atlantis

V četrtek, 28. 2. 2013

jo bomo skupaj z Društvom Legebitra popihali na izlet v Prekmurje in sicer v vasico Kamenci. V vasi se bomo srečali z etnično skupino, ki je pred davnimi stoletji prišla k nam iz daljne Indije. Spoznavali bomo Rome, njihovo življenje in delo, navade in običaje, poslušali bomo njihovo glasbo, ogledali si bomo tradicionalne romske plese, okusili bomo njihove kulinarične dobrote, predvsem pa, iz romskih ust slišali njihove zgodbe. Če želite spoznati, kako so živeli Romi nekoč in kako živijo danes, vabljeni, da se nam pridružite na nepozabni romski avanturi! (projekt podpira Ambasada Združenih držav Amerike). Prispevek na udeleženca je 2 EUR.

V petek, 1. 3. 2013

se odpravljamo na športno avanturo v dvorano Urban Roof (Ljubljana - Šiška), kjer bomo pod vodstvom plezalnih inštruktorjev plezali po umetni steni, se preskusili v skate parku in v plesu. Prispevek na udeleženca je 2 EUR.

Foto: promo Urban Roof

Za vse aktivnosti je potrebna predhodna prijava v najbližjem Četrtnem mladinskem centru (www.bezigrad.mladizmaji.si; www.crnuce.mladizmaji.si; www.siska.mladizmaji.si; www.zalog.mladizmaji.si) Aktivnosti, ki se odvijajo v prostorih Četrtnih mladinskih centrov tekom popoldneva, so za mlade obiskovalce brezplačne!

Za dodatne informacij o posameznih aktivnostih, se lahko obrnite na koordinatorko zimskih počitnic Matejo Maver, na tel. št.: 051 659 028, vsak delavnik med 11. in 19. uro ali nam pišite na: info@mladizmaji.si .

Foto: arhiv JZMZ

Četrtni mladinski center Šiška;Tugomerjeva 2, www.siska.mladizmaji.si

Četrtni mladinski center Bežigrad; Vojkova 73, www.bezigrad.mladizmaji.si

Četrtni mladinski center Črnuče; Dunajska 367, www.crnuce.mladizmaji.si

Četrtni mladinski center Zalog; Agrokombinatska 2, www.zalog.mladizmaji.si

*********

V kolikor pa vas zanima zimsko počitniško varstvo, ki ga bomo izvajali v Družinskem centru Mala ulica pa lahko pokličete na 01 306 2700. Več info na: www.malaulica.si .

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

Ljubljana, 18. 2. 2013