O-STA

SiOL TV bogati programsko ponudbo

Ljubljana, 1. marca - Telekom Slovenije bo s šestim marcem v okviru SiOL TV uvedel veliko privlačnih novosti. Nanašajo se na spremembe programskih paketov in uvedbo novih programov, povečanje števila programov v visoki ločljivosti in uporabnikom prijaznejše oštevilčenje programov. SiOL TV bo zagotavljal kar 27 programov v visoki ločljivosti, v prihodnje pa bo ponudba teh še večja. Telekom Slovenije bo z novostmi še izboljšal in obogatil uporabniško izkušnjo. S tem nadaljuje tradicijo prvega in inovativnega ponudnika IP TV v Sloveniji in tudi Evropi, začeto pred desetimi leti.

Največ novosti SiOL TV prihaja za naročnike programskega paketa Mega. Naročniki paketa Mega bodo samodejno prešli na nov, nadgrajeni paket Mega HD, ki bo poleg vseh že obstoječih programov obogaten s kar 17 programi v visoki ločljivosti in petimi dodatnimi programi standardne ločljivosti. Paket Mega HD bo vseboval kar 20 programov HD, in sicer poleg dosedanjih SLO1 HD, SLO2 HD in Planet TV HD še osem obstoječih iz dosedanjega dodatka HD: Animal Planet HD, Dicovery HD, Food Network HD, iConcerts HD, Wild TV HD, Travel HD, ESPN America HD in History HD, ter devet novih: Fashion TV HD, Outdoor HD, Mezzo Live HD, Ginx HD, Motorvision HD, DocuBOX HD, FightBOX HD, FashionBOX HD in MTV HD. Novi programi standardne ločljivosti v paketu Mega HD bodo: ekskluzivno BBC Knowledge, Crime&Investigation, Jugoton, OBN in Bloomberg. Mesečna naročnina za nov programski paket Mega HD bo ob številnih novih programov zgolj 2,5 evra višja. Naročnina za novi paket bo uveljavljena s prvim aprilom, do takrat velja zanj naročnina stare programske sheme Mega.

Programski dodatek HD se bo preimenoval v programski dodatek Eurosport HD, ki bo imel po novem dva programa, in sicer Eurosport HD in Eurosport 2 HD. Mesečna naročnina za dodatek bo 3 evre. Programski dodatek Eksplozivni bo obogaten z novimi programi v visoki ločljivosti, in sicer Hustler HD, EroxHD, EroxxHD in EroxxxHD. Cena dodatka bo za evro višja in bo znašala 5 evrov. Novi naročnini za oba programska dodatka bosta veljali od prvega aprila naprej.

SiOL TV bo tako zagotavljal največ programov v visoki ločljivosti - skupaj kar 27 programov. Visoko ločljivost podpirajo vsi tipi komunikatorjev SiOL TV, ki so trenutno na trgu in pri uporabnikih.

Na predlog številnih naročnikov bodo s šestim marcem spremenili tudi oštevilčenje programov, ki bodo po novem razvrščeni po sklopih oziroma tematiki. Pri vseh, ki so si vrstni red programov že razvrstili po svojih potrebah, se nastavitve ne bodo spreminjale. Po novem bo na željo uporabnikov možno razvrščati in premikati tudi tista programska mesta, ki jih doslej ni bilo mogoče.