O-STA

Kdo bo mladi podjetnik leta 2013?

Zavod mladi podjetnik v letu 2013 že tretje leto izbira mladega podjetnika leta. Po Admirju Latiču iz podjetja Endom v letu 2011, in podjetniškem paru, Maji Švener ter Gregorju Koprivniku, ki vodita Ličila.si leta 2012, bodo tudi letos iskali mladega podjetnika, ki s svojim delovanjem dokazuje, da se kljub težkim gospodarskim razmeram da uspeti.

V času gospodarske krize mladi slovenski podjetniki dokazujejo, da se kljub zaostrenim pogojem lahko dela dobro. Uspešna podjetja, ki so jih ustanovili mladi, ki se ne zmenijo za recesijo, dosegajo vidne rezultate v Sloveniji in tudi mednarodno. Poleg dobro znanih Celtre, Zemante, Toshla ... obstaja še kar nekaj podjetij z dobrimi podjetniškimi ekipami ter idejami, ki smo jih morda po krivem spregledali.

Takšne uspešne mlade podjetniške ekipe bo letos že tretjič iskal Zavod mladi podjetnik prek izbora "mladi podjetnik leta." Gre za enega osrednjih projektov organizacije, znane po svojem prizadevanju za promocijo podjetništva med mladimi. Strokovna komisija, ki jo sestavljajo marketinški guru Aleš Lisac, spletna podjetnika Uroš Čimžar ter Domen Česnik, Tomaž Frelih, vodja startup šole Hekovnik ter Borut Borštnik kot predstavnik organizatorja, bo tudi letos iskala podjetnico oziroma podjetnika, ki se je z dosedanjim delom v svojem mladem podjetju izkazal za za uspešnega, inovativnega in prodornega.

"V letošnjem izboru bomo, tako kot v preteklih letih, iskali mladega podjetnika ali podjetnico, ki bo zgled in navdih vsem mladim podjetnikom. Zmagovalcev ne bomo iskali le v visokotehnoloških podjetjih, pač pa bo naš lonec izbora precej širši", pravi Borštnik iz Zavoda mladi podjetnik. Poudarek izbora ni le na podjetju, temveč predvsem na podjetniku samem. "Idealen zmagovalec je nekdo, ki je pravi podjetnik, torej stoodstotno predan svojemu poslu, pozna vsako podrobnost o svojem podjetju, ima vizijo in s svojim delom navdušuje svoje stranke, hkrati pa je svoje znanje pripravljen deliti tudi z mladimi, ki so šele v fazi odločanja o vstopu v podjetništvo", še dodaja Uroš Čimžar.

Zmagovalec bo poleg laskavega naziva Mladi podjetnik leta 2013 prejel še kopico ugodnosti in za več kot 10.000 evrov praktičnih nagrad, ki so jih prispevali partnerji Zavoda mladi podjetnik, nenazadnje pa bo to za zmagovalca pomenilo tudi izjemno medijsko podporo, ki bo pripomogla k večji prepoznavnosti podjetja.

Lanska zmagovalca sta zmago dobro izkoristila in jo s pridom uporabljata pri poslovanju: "Čeprav gre za relativno nov izbor, je v sogovorniku, ki izve, da sva z Majo prejemnika nagrade 'Mladi podjetnik leta 2012', vseeno čutiti več spoštovanja. Predvsem ti to pride prav v mladih letih, ko te ima večina partnerjev še vedno za "zelenca". Pri partnerjih in strankah sva izpadla bolj kredibilna", je leto dni po osvojitvi naslova dejal Gregor Koprivnik.

Pogoji za sodelovanje so letos nekoliko prilagojeni. Maksimalna starost prijavljenih je 31 let, vendar imajo več možnosti pri izboru mlajši podjetniki - spodnja starost je omejena na 16 let. Podjetje mora biti starejše od pol leta oziroma ne sme imeti več kot 5 let. Prijavljeni mora biti vsaj delni lastnik podjetja in mora imeti vodilno vlogo, prijavijo pa se lahko tudi podjetja, ki poslujejo s franšizo. Panoge delovanja podjetja niso omejene, velja pa, da mora biti poslovanje podjetja etično brezhibno.

Prijave bodo zbirali od 4. marca do 31. maja 2013. Pet najboljših podjetnikov se bo v kratkem predstavitvenem nagovoru kmalu za tem predstavilo pred komisijo, razglasitev zmagovalca pa bo na tradicionalnem celodnevnem dogodku "Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!" 14. junija v Tehnološkem parku Ljubljana.

Mladi podjetniki se lahko na izbor prijavijo prek spletnega portala mladi podjetnik na naslovu http://mladipodjetnik.si/izbor-za-mladega-podjetnika-leta.


O Zavodu mladi podjetnik

Zavod mladi podjetnik je neprofitna organizacija za podporo podjetništva med mladimi in tistimi v začetku poslovanja. Osrednja kanala delovanja organizacije sta portal mladipodjetnik.si ter spremljajoči forum. Zavod organizira brezplačna podjetniška izobraževanja po celotni Sloveniji, ponuja pa tudi celo vrsto storitev za začetek poslovanja.


Za dodatne informacije sem vam z veseljem na voljo:

Borut Borštnik, direktor

Zavod mladi podjetnik
031 857 940
info@mladipodjetnik.si
www.mladipodjetnik.si