O-STA

Petrol bo stičišče navijaške energije EuroBasketa 2013

Ljubljana, 6. marec 2013 - Družba Petrol z današnjim podpisom pogodbe postaja ponosni pokrovitelj EuroBasketa 2013, največjega športnega dogodka v zgodovini samostojne Slovenije. S tem Petrolovi bencinski servisi postajajo ekskluzivno prodajno mesto vstopnic za vse tekme v okviru evropskega košarkarskega prvenstva in stičišče navijaške energije.

Družba Petrol je danes podpisala pogodbo o pokroviteljstvu največjega športnega dogodka v Sloveniji v letu 2013, evropskega prvenstva v košarki za moške, s čemer je Petrol postal uradni energetski partner EuroBasketa 2013. S tem želi Petrol povečati svojo prepoznavnost v državah regije, kjer deluje. To bodo dosegli tudi z združevanjem navijaške energije, saj bodo Petrolovi bencinski servisi tako v Sloveniji, kot tudi na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji in v Črni gori ekskluzivno prodajno mesto vstopnic (poleg Eventimovih) za vse tekme prvenstva. Navijači bodo prav tam lahko kupili uradno navijaško kolekcijo EuroBasketa (majice, kape, šali, ipd.). Najboljšo slovensko kavo, Kavo na poti pa bo moč dobiti na vseh prizoriščih in je postala uradna kava prvenstva.

Petrol s podpisom pogodbe postaja tudi promotor fair playa in športnega navijanja, o čemer je spregovoril tudi predsednik uprave družbe Petrol, mag. Tomaž Berločnik: "Šport sestavljajo tako športniki kot tudi mi, ki zanje navijamo. Več pozitivne energije, kot bodo navijači uspeli prenesti na košarkarje, boljše predstave bomo videli. Prav to pa je skupni namen Petrola in Eurobasketa 2013. Rdečo sled energije za življenje bo čutiti na vsaki tekmi in bo dala svoj pečat temu prvenstvu."

Prva aktivacija sponzorstva bo vidna že to soboto, ko bo na tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju za Pokal Vitranc pred začetkom drugega teka potekala posebna promocijska akcija EuroBasketa 2013. Največjih moški smučarski dogodek na belih strminah pri nas bosta namreč obiskala strastna smučarja, nekdanja reprezentanta Slovenije in Hrvaške ter NBA zvezdnika Rašo Nesterović in Dino Rađa.

Petrol že vrsto let živi in deluje soodvisno od okolja ter ljudi, kjer posluje. Preko družbeno odgovornih akcij in raznih oblik pokroviteljstev omogoča in podpira številne športne, kulturne, humanitarne in okoljevarstvene dejavnosti. To ostaja njegova dolgoročna zaveza tudi za naprej.

***

Več informacij:

Žiga Fišer

Tel: 01/ 47 14 546

ziga.fiser@petrol.si