O-STA

Nadzorni svet Telekoma Slovenije o organizacijski konsolidaciji

Ljubljana, 14. marca - Na včerajšnji seji Nadzornega sveta Telekoma Slovenije so člani potrdili predlog uprave o nadaljnji konsolidaciji poslovanja v Sloveniji. Del dejavnosti hčerinskih družb TSmedia in Avtenta prehaja v matično družbo.

Telekom Slovenije nadaljuje organizacijsko prestrukturiranje in konsolidacijo poslovanja v Sloveniji z namenom večje učinkovitosti in konkurenčnosti. Tako je na včerajšnji seji nadzorni svet družbe potrdil predlog uprave o oddelitvi dela dejavnosti iz hčerinskih družb TSmedia in Avtenta in pripojitvi teh dejavnosti v matično družbo.

TSmedia bo v prihodnje družba, ki bo osredotočena na izdajanje medijev na vseh digitalnih kanalih, na izdajanje imenikov, na prodajo oglasnega prostora v lastnih medijih in na vseh storitvah Telekoma Slovenije ter na prodajo digitalnih vsebin. V matično družbo prehaja dejavnost klicnega centra za splošne informacije 1188 ter tehnični razvoj, tehnološke platforme in operativno tehnično delovanje ter vzdrževanje portalov in mreže zunanjih digitalnih zaslonov ter digitalna televizijska platforma za SiOL TV.

Hčerinska družba Avtenta bo v prihodnje še naprej razvijala brezpapirno poslovanje z dokumentnimi sistemi, delovala na področju SAP-a ter organizirala izobraževanja s področja IKT v okviru izobraževalnega centra Avtenta.IQT. V matično družbo pa prehajajo procesi, povezani z IKT dejavnostjo, ki je sicer strateška usmeritev matične družbe. Predvidena konsolidacija je načrtovana s 30. aprila 2013.