O-STA

Eurofoam audiotec - in slišali boste bistvo

Eurofoam - audiotec, podjetje v okviru Greiner Holding AG, je s proizvodi za industrijo in gradbeništvo, ki absorbirajo zvok ter akustično-izolacijskimi proizvodi že več kot 20 let uspešno dejaven na tržišču in vodilni na avstrijskem trgu.

Med domače in tuje stranke sodijo med drugim priznani proizvajalci gospodarskih vozil, gradbenih strojev, kompresorjev, strojev za proizvodnjo umetnih mas, tirnih vozil, avtobusov, vozniških kabin, klimatskih in prezračevalnih naprav in tudi proizvajalcev blažilcev hrupa avtomatov za espreso.

Kadar potrebe strank to zahtevajo, podjetje proizvede tudi plošče iz materialov, ki absorbirajo zvok, ter akustično-izolacijskih materialov. Sicer so najpogostejši serijsko proizvedeni deli - štancani, termično oblikovani ali profilno izrezani.

Med uspešne poslovne dejavnosti podjetja sodi tudi izboljšava akustike prostorov v šolah, konferenčnih dvoranah, proizvodnih halah, otroških vrtcih, testnih glasbenih prostorih ipd. Akustiko izboljšajo s pomočjo zanesljivih akustičnih sistemov kot so na primer akustične dekorativne plošče, ki jih prilepimo na steno ali strop, ali kockasti absorber, ki ga obesimo na strop. Poleg tega je akustične sisteme možno oblikovati na različne načine in s tem prispevati tudi k izgledu prostorov.

Vsi ti ukrepi znižujejo stopnjo hrupa v prostoru in s tem pomembno prispevajo k izboljšanju jezikovne razumljivosti.

Manjši izlet v fiziko

Za mnogo ljudi je hrup postal vsakodnevna obremenitev okolja. Za omilitev zvoka obstajata dve metodi - vpijanje akustične energije z določenim materialom ali preusmeritev akustične energije z odbojem od površine določenega materiala.

Izolacija: Tehnika za zmanjševanje šumov, ki so posledica odboja zvočnih valov. S tem zvok preusmerimo oz. odbijemo od smeri njegovega prvotnega širjenja. Z večjo maso dosežemo boljšo izolacijo.

Dušilci: Tehnika za zmanjševanje šumov z vpijanjem zvočnih valov. Določene mehke penaste mase absorbirajo zvočne valove in jih spremenjijo v toplotno energijo.

Penasta masa je zaradi sestave in različnih možnosti obdelave idealni material v boju proti hrupu.

Eurofoam GmbH

audiotecŽ

Eduard-Sueß-Str. 25

4020 Linz

Tel. 0732/38 10 24-0, Fax DW-230

www.audiotec.at